De cupervaring van Naomi met de FemmyCycle low cervix

7 april 2019 · Naomi (27) gebruikt twee jaar de cup. Met haar lage baarmoedermond was het even zoeken naar de juiste cup, maar ze heeft hem gevonden: FemmyCycle low cervix.

· · · · · · ·

→ lees het hele bericht

Menstruatiecup in het basispakket

2 april 2019 · Gratis menstruatiecups voor alle menstrueerders in Nederland. Dat is waar vier studenten voor strijden met hun petitie.

· · ·

→ lees het hele bericht

Review: Practicups

31 maart 2019 · De Nederlandse Practicups worden altijd in een setje van twee verschillende maten verkocht zodat je zelf kunt proberen welke je het fijnst vindt. De cups zijn wat zachter dan gemiddeld en gemaakt van wit/doorzichtig siliconen. Ik probeerde ze voor je uit.

· ·

→ lees het hele bericht

Etos verkoopt de OrganiCup menstruatiecup

29 maart 2019 · Goed nieuws voor de cup-bekendheid. Want er is nog een winkelschap waar de menstruatiecup komt te liggen, namelijk die van de Etos!

· ·

→ lees het hele bericht

De cupervaring van Charlotte met de Organicup

24 maart 2019 · Charlotte (28) gebruikt vier maanden de Cup. Het duurde even voordat ze over de “iewl”-fase heen was want “Wie gaat er nou een cupje vol bloed uit haar doos trekken, leeg kiepen en omspoelen!?” Maar de voordelen wonnen het van de nadelen en ze is nu een tevreden cupper.

· · ·

→ lees het hele bericht

Wat kun je doen als je cup verkleurt?

17 maart 2019 · Bloed is een sterke kleurstof dus als je cup verkleurd is, is dat niet erg of raar. Door je cup met koud water af te spoelen en na elke menstruatiecyclus uit te koken kun je het verkleuren verminderen. De verkleuring kan geen kwaad, maar vind je het storend? Dan kun je je cup een nachtje

· · ·

→ lees het hele bericht

De cupervaring van Jolien met de Mooncup

10 maart 2019 · Jolien (24) gebruikt zo’n acht maanden de Mooncup B. Ze geeft goede tips voor buitenhuis je cup legen zoals tijdens het kamperen, wanneer er geen wc is.

· · ·

→ lees het hele bericht

De cupervaring van Ingrid met de Meluna

24 februari 2019 · Ingrid (47) gebruikt al 21 jaar een menstruatiecup! O.a. door haar latex-allergie heeft ze vier cups geprobeerd voordat ze bij de Meluna sport uitkwam. Als backup gebruikt ze soms wasbare inlegkruisje. Voordat ze overstapte gebruikte ze tampons en wegwerp inlegkruisje.

· · · · · ·

→ lees het hele bericht

De cupervaring van Femke met de Keeper en Organicup

7 februari 2019 · Femke (30) gebruikt nu 1,5 cyclus succesvol de Organicup, na een onsuccesvolle ervaring met de Keeper cup. Ze verliest relatief veel bloed maar ervaart dat óók dan de cup geschikt is. Voordat ze bij de cupclub kwam, gebruikte ze circa 234 tampons per jaar.

· ·

→ lees het hele bericht

Review: Belladot Evelina cup

24 oktober 2018 · De Evelina cup van het Zweedse merk Belladot wordt nu ook in Nederland verkocht. Het is een silicone lichtblauwe cup met twee modellen: small/medium en large/plus. De cup onderscheidt zich onder andere door het lange, buigbare steeltje, die vooral bij de kleinste cup heel flexibel is.

· · · ·

→ lees het hele bericht

Menstruatiecuptips voor beginners

24 juli 2018 · Je hebt een menstruatiecup gekocht en wilt hem gaan gebruiken. Hartstikke spannend natuurlijk, want wat als je de cup er niet uit krijgt? (Gaat niet gebeuren!) Of wat als je doorlekt? (Da’s vervelend.) Daarom tips van ervaren cupgebruikers en antwoorden op vragen die veel eerste cupgebruikers stelden.

·

→ lees het hele bericht

Ik gebruikte menstruatieondergoed

19 juli 2018 · Ik was al heel lang nieuwsgierig naar (THINX) menstruatieonderbroeken, dus kocht drie verschillende modellen. Lees hier mijn eerste ervaringen ermee! Spoiler: ik vind ze geweldig!

· ·

→ lees het hele bericht

Kom ook bij de CupClub!

18 mei 2018 · Omdat we best wat vragen krijgen leek het ons leuk om een Facebookgroep op te richten voor iedereen die over menstruatie(cups) wilt kletsen. Heb jij ergens vragen over of juist tips? Kom bij de CupClub!

·

→ lees het hele bericht

Over menstruatie na een bevalling

· Op internet heb ik de vreemdste claims over menstruatiecups langs zien komen. Variërend van: “dit is het ranzigste wat je als vrouw kunt doen” tot “van tampons krijg je kanker en menstruatiecups zorgen ervoor dat je minder bloedt en nooit meer pijn hebt”. Ik houd zelf wel van een iets genuanceerder verhaal, vandaar dat ik, als moeder, mijn eigen ervaring met de cup graag deel.

· · ·

→ lees het hele bericht

Genialday menstruatiecup review

4 mei 2018 · De Genialday cup gemaakt van TPE. Hij is wat zachter dan de andere cups die ik al heb. Dat het steeltje hol is vind ik vervelend, want het voelt alsof ik die niet goed kan schoonmaken. Maar daardoor wel makkelijker te vouwen.

·

→ lees het hele bericht

Maken leeftijd en een bevalling echt niet uit bij het kiezen van een cup?

5 maart 2018 · Elk lichaam is anders. Daarom is een gemiddelde van leeftijdsgenoten geen betrouwbare factor waarop je jouw passende cup kan baseren. Maar er zijn ook meetbare factoren, zoals heftigheid van je menstruatie en je baarmoedermondhoogte. En daarop baseert Cupkiezer de aangeraden cups. 

· ·

→ lees het hele bericht

Nieuwe cup: De FUN cup

23 februari 2018 · Het bedrijf FUN FACTORY, ken je wellicht van hun seksspeeltjes. Ze hebben menstruatiecups toegevoegd aan hun assortiment: de FUN CUP. Op zich een logische stap, want ze weten al alles van de anatomie van de vagina. Zo heeft de cup ook een andere vorm dan ik gewend van menstruatiecups ben. Het ziet er logischer uit, alsof het beter past.

· · · ·

→ lees het hele bericht

De risico's van een goedkope cup kopen

19 februari 2018 · Het lijkt zo mooi, een menstruatiecup voor €2! Maar er zitten risico's aan. Hierbij een paar punten waarop je moet letten bij het kopen van goedkope cups.

· · · · · · · · · ·

→ lees het hele bericht