Nieuwe modellen voor de Groene Cup

15 november 2017 · De herkenbare Nederlandse Groene Cup heeft er twee nieuwe modellen bij gekregen en er komt zelfs nog een derde bij! Wij hebben alvast een preview.

·

→ lees het hele bericht

De cijfers van de lancering

14 november 2017 · Cupkiezer is officieel gelanceerd en de twee kortingsfeestweken zijn voorbij (gevlogen). Tijd voor een terugblik, zodat we nog even kunnen nagenieten van de cijfers.

· ·

→ lees het hele bericht

De cupervaring van Nine

31 oktober 2017 · Nine (24) gebruikt nu twee jaar de Lunette cup. Ze blogt over haar zoektocht naar een natuurlijk en minimalistisch leven en ze leert zelfs ons nog wat. Want wist jij dat je planten van jouw (menstruatie)bloed een powerboost krijgen?

· · · · · · · · · · ·

→ lees het hele bericht

(Lancerings)korting! Feest!

19 oktober 2017 · Hoera! Cupkiezer is officieel gelanceerd! De quiz is, na lang testen, eindelijk voor iedereen beschikbaar. Om dit te vieren hebben we alle menstruatiecupwebshops op een rijtje gezet en korting voor jullie geregeld! 

· · ·

→ lees het hele bericht

Lunette cup en Lena cup – getest

16 oktober 2017 · Eline testte haar allereerste menstruatiecup. Ze vergeleek een Lunette met de Lena Cup. Opmerkelijke was dat ondanks dat de ene cup een stuk groter was dan de ander, die makkelijker in gebruik was. Lees haar ervaring in deze gastblog.

· · · · · ·

→ lees het hele bericht

Cupkiezer in live testfase

4 oktober 2017 · Jeej, na lang ” geheim” testen hebben we de Cupkiezer geoptimaliseerd en staat hij live!! Dus niet meer geheim testen, maar iedereen is welkom! We zijn nog wat met de vormgeving aan het spelen, maar de quiz werkt zoals hij moet.

· ·

→ lees het hele bericht

Menstruatiefestival: Bloody Sunday A ...

27 september 2017 · Zondag 8 oktober is uitgeroepen tot Bloody Sunday Afternoon. In Utrecht vindt als onderdeel van de Duurzame Week Utrecht dan een heus menstruatiefestival plaats. Dus als je nog meer informatie ergens over wilt, of gewoon benieuwd bent kom dan zeker langs. Cupkiezer is er uiteraard ook aanwezig 🙂

· · ·

→ lees het hele bericht

Kruidvat gaat de OrganiCup verkopen

15 september 2017 · Goed nieuws: eindelijk komen menstruatiecups gewoon naast tampons en maandverband in de drogist te liggen! De Kruidvat gaat binnenkort de OrganiCup verkopen. Er waren al wel wat drogisten die menstruatiecups online verkochten, maar ik heb ze nog nooit in de schappen van een Nederlandse drogist gezien. Zeker niet in zo’n grote keten als de Kruidvat!

· · · ·

→ lees het hele bericht

Quiztesters gezocht!

2 september 2017 · Het duurde iets langer dan we hoopten, maar de Cupkiezer is bijna live! Voordat we voor iedereen live gaan, willen we de quiz eerst goed testen. Daarom zijn we op zoek naar jou!

· ·

→ lees het hele bericht

Andere toffe cupsites

14 augustus 2017 · Er zijn weinig onafhankelijke Nederlandse menstruatiecupsites. Daarom deel ik hier een lijstje met mijn fijnste informatiebronnen.

· ·

→ lees het hele bericht

Print je eigen period positive-stickers!

2 augustus 2017 · Ongesteldheid is nog steeds een taboe, wat volgens ons verbroken mag worden. Daarom ontwierp Nynke deze stickers.

· · · ·

→ lees het hele bericht

Monki + Lunette = nieuwe cup!

18 juli 2017 · De Zweedse kledingwinkel Monki heeft samen met het Finse merk Lunette een tijdelijke samenwerking. Hierbij hebben ze onder andere een limited edition knalroze menstruatiecup op de markt gebracht samen met andere producten, veelal kleren, omtrent het topic menstruatie. De cup is €25 en is in de maten 1 en 2 verkrijgbaar.

· · · ·

→ lees het hele bericht

De mooiste menstruatiecups (glitter!)

12 juli 2017 · Wist jij dat er glittercups bestaan? Hoe de cups eruit zien maakt voor het gebruik niet uit, maar waarom zou je geen glitter- of regenboogcup nemen als die optie er is? Hier op een rijtje de drie mooiste menstruatiecups.

· · · ·

→ lees het hele bericht

De cupervaring van Lian

23 juni 2017 · Lian (27) gebruikt bijna 5 jaar een Lady Cup en is nu bij haar tweede cup aangekomen, omdat ze de eerste tijdens het reinigen had laten smelten. Voordat ze overging op een menstruatiecup gebruikte ze ongeveer 576 tampons per jaar.

· · ·

→ lees het hele bericht

Alternatieve menstruatieproducten

22 juni 2017 · Tampons en maandverband zijn gebruikelijke producten maar wist je dat er veel meer opties zijn? Ik kwam hier zelf pas achter toen ik me ging verdiepen naar aanleiding van cupkiezer.

· · · · · · ·

→ lees het hele bericht