Hoe verbreek je het vacuüm van je cup?

gepubliceerd op 13 juli 2018 door Nynke

Zeker in het begin is het even uitzoeken wat voor jou de beste manier is. De één verbreekt het vacuum heel makkelijk, de ander heeft er meer moeite mee.

Tips/Ervaringen van andere cupgebruikers:

Tip 1: Probeer verschillende houdingen

De een vindt op de wc zittend, met de hand van voren handig. De ander moet met één been ergens op staan. Je kunt ook squatten. Probeer uit wat voor jou fijn is.

Tip 1: Persen

Pers, zoals tijdens het poepen. Op die manier gaat de cup wat lager zitten en kun je de cup er bijvoorbeeld squattend uit halen.

Tip 2: Leeg hem onder de douche

Ik vind het lastig om de cup er op de wc uit te halen. Daarom doe ik het altijd onder de douche, staand met één been tegen de muur. Ik pers de cup omlaag, pak met de ene hand het steeltje, en met mijn andere hand duw in de cup in met mijn (wijs)vinger. Op die manier verbreek ik het vacuum. Met de andere trek ik de cup er dan uit. Omdat je toch al onder de douche staat maakt het ook niet uit als je wat morst.

Dit werkt voor mij echt ideaal! Maar daardoor lukt het op de wc eruit halen moeilijker. Gelukkig ben ik licht ongesteld en kan de cup makkelijk 12 uur dragen. Dan douche ik ’s ochtends en ’s avonds en leeg hem alleen dan.


Wil je reageren op dit bericht? Kom in onze gesloten Facebookgroep!