Hoe verbreek je het vacuüm van je cup?

gepubliceerd op 13 juli 2018 door Nynke

Zeker in het begin is het even uitzoeken wat voor jou de beste manier is. De één verbreekt het vacuüm heel makkelijk, de ander heeft er meer moeite mee.

Er zijn verschillende technieken om de cup er uit te halen, zoals:

  1. een vinger inbrengen en achter de bovenrand haken om het vacuüm te verbreken.
  2. met twee vingers in de bodem knijpen om het vacuüm te verbreken. (Je kunt de cup een beetje heen en weer wiebelen, tot hij naar beneden komt)

Tips/Ervaringen van andere cupgebruikers:

Tip 1: Probeer verschillende houdingen

De een vindt op de wc zittend, met de hand van voren handig. De ander moet met één been ergens op staan. Je kunt ook squatten, op die manier maak je je vagina-kanaal het kortst. Probeer uit wat voor jou fijn is.

Tip 2: Persen

Pers, zoals tijdens het poepen. Op die manier gaat de cup wat lager zitten en kun je de cup er bijvoorbeeld squattend uit halen.

Tip 3: Leeg hem onder de douche

Vind je het lastig om de cup er op de wc uit te halen? Probeer het eens onder de douche, staand met één been tegen de muur.

Nynke: “Onder de douche pers ik de cup omlaag, pak met de ene hand het steeltje, en met mijn andere hand duw in de cup in met mijn (wijs)vinger. Op die manier verbreek ik het vacuüm. Met de andere hand trek ik de cup er dan voorzichtig uit. Omdat je toch al onder de douche staat maakt het ook niet uit als je wat morst.”


Wil je reageren op dit bericht of wil je persoonlijk advies? Kom in onze besloten Facebookgroep!