Contact

Hoi! Heb je vragen? Lees eerst de veelgesteldevragen-pagina, misschien staat je vraag daar wel tussen. Anders kun je ons via social media en e-mail bereiken.

Cupclub

We hebben ook een gezellige Facebookgroep waar je vragen kan stellen.

Volg ons via

hoi@cupkiezer.nl

Over Cupkiezer

Hoe kwam cupkiezer tot stand?

We gunnen iedereen het gemak van een menstruatiecup die het beste bij jouw lichaam past.

Cupkiezer is een menstruatiecupkiezer. Waarom? Omdat de eerste vraag die ik krijg, wanneer ik mensen vertel over de cup, bijna altijd dezelfde is: “maar welke moet ik dan kopen?”. (Oke, na “is dat niet vies?”)

Toen ik mijn eerste menstruatiecup zocht wist ik zelf niet welke ik moest kopen en na heel veel research kwam ik erachter dat er heel veel verkeerde informatie te vinden is. Veel cups hebben twee maten waarbij er een voor 30 en jonger is en een ander voor 30+ (of bevallen). Maar er spelen veel meer factoren een rol bij het vinden van een menstruatiecup die het beste bij jouw lichaam past. Zoals hoe heftig je flow is en hoe diep zit je baarmoedermond zit. Ik kwam op vijf vragen uit die het meestal* wel goed hebben. En zo kwam deze menstruatiecupwijzer tot stand.

Er zijn niet maar twee maten cups

Zelfs cupfabrikanten verspreiden verkeerde informatie. Dat er maar twee modellen zijn bijvoorbeeld; één model voor onder de 30 jaar en één voor boven de 30 jaar en/of als je bevallen bent, maar er spelen veel meer factoren mee. Daarom besloten wij een makkelijke, Nederlandstalige quiz te maken waarmee iedereen de juiste eerste cup kan vinden zonder te veel research te hoeven doen.

Zeker nu menstruatiecups -eindelijk- bekender worden (ze kwamen zelfs in Orange Is the New Black langs!) is het belangrijk dat de juiste informatie makkelijk te verkrijgen is.

Onafhankelijk en genderneutraal

Wat Cupkiezer bijzonder maakt is dat het een onafhankelijke site is; we worden niet betaald door cupfabrikanten. Ook vinden we het belangrijk dat alles genderneutraal gecommuniceerd wordt. Cupkiezer is gericht op elk persoon met interesse in een menstruatiecup. Niet iedereen die menstrueert is een vrouw en niet iedere vrouw menstrueert. We willen de site zo inclusief en genderneutraal mogelijk houden, zodat iedereen zich welkom voelt.

*Klopt de uitslag van de cupkiezer altijd?

Wij zijn geen dokters en hebben uiteraard niet alle menstruatiecups uitgeprobeerd. De vragen en antwoorden zijn gebaseerd op een gemiddelde. Echter is elk lichaam verschillend, dus het kán altijd dat de cup die jij aangeraden krijgt niet jouw ideale cup is. Maar als jij, net als ik toen ik mijn eerste cup zocht, niet weet waar je op moet letten hoop ik makkelijk informatie te kunnen geven.

Cupkiezer is gemaakt door

Sitedesign & logo: Nynkek

Ontwikkeling: Nynkek & pixelrock

Tekst: Nynkek en Mylène

Vind jouw menstruatiecup met vijf vragen in deze quiz op cupkiezer.nl
Deel de quiz op Pinterest door op de afbeelding te klikken.

Wil je reageren op dit bericht? Kom in onze gesloten Facebookgroep!