Menstruatiecup veilig en duurzaam, wijst nieuw onderzoek uit

19 juli 2019 · Nu de cup steeds populairder wordt, worden er gelukkig ook steeds meer onderzoeken naar gedaan. Nieuw onderzoek wijst uit dat de cup veilig is en een goed duurzaam en betaalbaar alternatief op wegwerp tampons/maandverband. Uiteraard wisten we dit al, maar het is fijn dat het nogmaals onderbouwd wordt door de wetenschap. Hieronder lees je de samenvatting van het onderzoek en wat opmerkelijke (…)

· · · · · ·

→ lees het hele bericht

De cupervaring van Annet met de OrganiCup

14 juli 2019 · Annet (23) gebruikt twee jaar de OrganiCup A en soms een inlegkruisje. Voorheen gebruikte ze zo’n 240 tampons per jaar. Lees verder over haar positieve ervaring met de OrganiCup maar ook vooral wat ze vindt wat beter kan.

· · ·

→ lees het hele bericht

De cupervaring van Sanne met de Lunette 1

30 juni 2019 · Sanne (31) gebruikt vijf jaar de cup maar ook nog af en toe tampons en maandverband omdat dat er sneller in zit. Ze kreeg als nieuwe cupgebruiker de tip om het cuppen alvast "droog" te oefenen. Maar voor haar werkte dat averechts.

· · ·

→ lees het hele bericht

Menstruatiecup legen tijdens het kamperen

25 juni 2019 · Als je voor het eerst met je cup op vakantie gaat vraag je je wellicht af hoe je dit moet doen. Hoe spoel je je cup tussendoor schoon zonder wasbak in de wc? Of, als je bijvoorbeeld de natuur in gaat, heb je misschien zelfs geen wc! Hoe moet dat dan? Geen paniek. Want de oplossing is simpel.

· · · · ·

→ lees het hele bericht

De cupervaring van Elsy met de MeLuna

16 juni 2019 · Elsy (28) is op haar 18e overgestapt op de cup, die ze gebruikt in combinatie met wasbaar maandverband, en wil nooit meer wat anders. Voordat ze van de cup af wist gebruikte ze wegwerp maandverband. Ze heeft al de Lunette, MeLuna en OrganiCup getest maar de MeLuna zonder steeltje is haar favoriet.

· · · · ·

→ lees het hele bericht

De Cupervaring van Veerle met de Meluna small

2 juni 2019 · Veerle (22) is dit jaar overgestapt op de menstruatiecup. Met behulp van de quiz vond ze haar cup: de doorzichtige blauwe MeLuna Classic Small met glitters.

· ·

→ lees het hele bericht

Deel jouw cupervaring

20 mei 2019 · We zijn benieuwd naar échte ervaringen. Niet alleen de super lyrische, levensveranderende ervaringen die de cupfabrikanten ons vertellen. Daarom zijn we benieuwd naar jouw cupervaring!

· ·

→ lees het hele bericht

De cupervaring van Stefanie met de Meluna

19 mei 2019 · Stefanie (29) gebruikt bijna een jaar de Meluna classic met ring als steeltje. Ze heeft er zelfs mee durven zwemmen, wat ze met tampons nooit heeft gedurfd. Sinds de cup heeft ze bijna geen buikkrampen meer tijdens haar menstruatie.

· · ·

→ lees het hele bericht

Twee cups vergelijken?

16 mei 2019 · Cupkiezer’s cupcollectie begint steeds groter te worden. Het begon allemaal bij één Meluna Shorty en we zitten nu op 30+ cups. Heel tof! Dus als jij vergelijkingen tussen twee cups wilt zien, kom in onze Facebookgroep of stuur ons een berichtje!

→ lees het hele bericht

De cupervaring van Corine met de DivaCup (en 6 andere)

5 mei 2019 · Corine (36) gebruikt één jaar succesvol de DivaCup, na meer dan zes andere cups geprobeerd te hebben.

· · · · ·

→ lees het hele bericht

De oudste cup: The Keeper

28 april 2019 · De Keeper is de tweede cup die commercieel werd verkocht. De eerste cup (Tassette) was gepatenteerd door Leona W. Chalmers rond 1930. De makers van de Keeper hebben in 1987 de familie van de makers van originele cup gevraagd of ze ook een cup mochten maken, nadat hun cup al 20 jaar niet meer te koop was. Dat mocht... en zo ontstond de Keeper cup. En volgende vele andere cups daarna.

· · · · ·

→ lees het hele bericht

De cupervaring van Riemkôla

21 april 2019 · Riemkôla (32) gebruikt vier jaar de cup. Na haar zwangerschap heeft ze iets meer moeite met cuppen dan daarvoor. Naast de cup gebruikt ze ook wasbaar maandverband en kraamverband. Hiervoor gebruikte ze zo’n 240 tampons en 60 maandverbanden per jaar.

· · ·

→ lees het hele bericht

Waarom heb ik hier nog niet eerder van gehoord?

9 april 2019 · De meest gestelde vraag, nadat iemand van cup hoort, is: "Waarom heb ik hier nog niet eerder van gehoord?". Hier wat redenen én oplossingen!

· ·

→ lees het hele bericht

De cupervaring van Naomi met de FemmyCycle low cervix

7 april 2019 · Naomi (27) gebruikt twee jaar de cup. Met haar lage baarmoedermond was het even zoeken naar de juiste cup, maar ze heeft hem gevonden: FemmyCycle low cervix.

· · · · · · ·

→ lees het hele bericht

Menstruatiecup in het basispakket

2 april 2019 · Gratis menstruatiecups voor alle menstrueerders in Nederland. Dat is waar vier studenten voor strijden met hun petitie.

· · ·

→ lees het hele bericht

Review: Practicups

31 maart 2019 · De Nederlandse Practicups worden altijd in een setje van twee verschillende maten verkocht zodat je zelf kunt proberen welke je het fijnst vindt. De cups zijn wat zachter dan gemiddeld en gemaakt van wit/doorzichtig siliconen. Ik probeerde ze voor je uit.

· ·

→ lees het hele bericht

Etos verkoopt de OrganiCup menstruatiecup

29 maart 2019 · Goed nieuws voor de cup-bekendheid. Want er is nog een winkelschap waar de menstruatiecup komt te liggen, namelijk die van de Etos!

· ·

→ lees het hele bericht

De cupervaring van Charlotte met de Organicup

24 maart 2019 · Charlotte (28) gebruikt vier maanden de Cup. Het duurde even voordat ze over de “iewl”-fase heen was want “Wie gaat er nou een cupje vol bloed uit haar doos trekken, leeg kiepen en omspoelen!?” Maar de voordelen wonnen het van de nadelen en ze is nu een tevreden cupper.

· · ·

→ lees het hele bericht