FUN cup review - ergonomische cup?

11 januari 2022 · De bijzonder gevormde FUN menstruatiecup stond al lang op mijn lijstje om eens te proberen. Aangezien je vaginakanaal een beetje gebogen is, klinkt het best logisch dat de cup niet perfect recht is. Mijn ervaring lees je hier!

· · ·

→ lees het hele bericht

Cupkiezer te gast bij de podcast Menstruatiemeisjes

10 januari 2022 · Na al een grote fan te zijn van de podcast de Menstruatiemeisjes, werd Nynke uitgenodigd om over menstruatiecups en -disks te praten. Tijdens de 30 minuten durende aflevering krijg je een kijkje achter de schermen van Cupkiezer.

· ·

→ lees het hele bericht

Hello Disk - nieuw model menstruatiedisk

2 november 2021 · Foto: Hello Disc™: De Hello disk is een menstruatiedisk met een dubbel-lusje om een cup makkelijk mee te verwijderen. Het lusje is op vier manieren om te vouwen, zodat hij bij verschillende lichamen werkt. De cup zou zo’n 50ml moeten kunnen opvangen en je kan hem tot 12 uur dragen.

·

→ lees het hele bericht

Jongerenambassadeurs gezocht !

15 juni 2021 · We zijn erg benieuwd wat jongeren nu vinden van het menstruatie-taboe, welke kennis wordt meegegeven op scholen èn wat jongeren erover willen weten.

→ lees het hele bericht

Enquête: Waarom smokkelen we die tampon eigenlijk naar de WC?

3 juni 2021 · Rachelle maakt illustraties om taboes bespreekbaar te maken. Ze is nu bezig met een animatie waarin ze graag verdrietige, grappige maar voornamelijk herkenbare verhalen wil delen. Dus heb jij zo’n verhaal? Dan hoort ze die graag.

· · · · ·

→ lees het hele bericht

Snuggs menstruatieondergoed review

27 mei 2021 · Ik testte twee menstruaties lang Snuggs menstruatieondergoed uit. De onderbroeken hebben een iets anders kruis dan ik gewend ben van period ondergoed, maar ze deden wat ze moesten doen. Ik ben 0x doorgelekt! Benieuwd naar mijn bevindingen? Lees dan verder!

· ·

→ lees het hele bericht

Sterilisatiebeker tip van Simone

· Vind jij de standaard sterilisatiebeker enorm onhandig? Ploft in de magnetron regelmatig de deksel eraf? Dan is deze tip perfect voor jou!

· ·

→ lees het hele bericht

Review Lotties period menstruatieondergoed

20 mei 2021 · Ik testte Lotties Period’s menstruatieondergoed uit. Benieuwd naar mijn mening? Lees dan snel verder! Ik had al eerder andere menstruatieslip-merken geprobeerd, dus ik kan ze goed vergelijken met elkaar!

· · · ·

→ lees het hele bericht

Mijn ervaring met Modibodi menstruatieondergoed

9 april 2021 · Ik testte menstruatieslips van Modibodi uit en ben enthousiast! Benieuwd naar mijn ervaring? Lees dan snel verder!

· · · ·

→ lees het hele bericht

Mooi initiatief: 'Klinikastje' met gratis menstruatieproducten

22 maart 2021 · In park Lepelenburg in Utrecht is sinds kort een kastje te vinden waar je essentiële hygiene producten kan pakken en neerleggen. Sinds eind december hing er aan de 2e Daalsedijk 2a al een ‘klinikastje’, bij de Utrechtse Weggeefwinkel. Nu is er een tweede bij gekomen!

· · · ·

→ lees het hele bericht

Hoger risico op eruit komen spiraal door menstruatiecup

1 maart 2021 · Uit een recente publicatie (2020) blijkt dat door gebruik van een menstruatiecup je spiraal een hoger risico heeft om eruit te komen (expulsie). Dat is sowieso altijd een risico (5% zonder gebruik van de menstruatiecup) Maar in dit onderzoek ervoer 17% dit na twee jaar cup-spiraal-combinatie. Als je goed het vacuüm verbreekt, zou het al

·

→ lees het hele bericht

Bfree: Anti-bacteriële cup die je niet hoeft te steriliseren?

20 oktober 2020 · Het wordt aangeraden om je menstruatiecup elke 12 uur om te spoelen met schoon water. Als je een keertje geen wasbak hebt, kun je het ook met een papiertje schoonvegen of met een waterflesje schoonspoelen. Na (en/of voor) je menstruatie kook je de cup een paar minuten uit. Maar wat als je geen schoon drinkwater

· · · ·

→ lees het hele bericht

Menstruatiecup vouwen: 8 beste vouwmethodes [video]

12 oktober 2020 · Zonder de cup te vouwen, is hij te groot om in te doen. Dat is ook iets wat je misschien kan afschrikken in het begin, hoe groot de cup lijkt. Maar een goed gevouwen cup is niet veel groter dan een tampon! In de instructieboekjes staan vaak 1 of 2 vouwen uitgelegd. Maar er zijn

· ·

→ lees het hele bericht

Cupkiezer is een van de Trouw duurzame 100!

1 oktober 2020 · Superleuk! Ik voel me vereerd, om op de Trouw duurzame 100 van 2020 te mogen staan! Benieuwd wie me nomineerde en waarom? Lees dan verder!

· · ·

→ lees het hele bericht

Alles wat je als beginner over menstruatiecups wilde weten [video]

24 september 2020 · In deze video leg ik alle basics van het cuppen uit. Wat zijn de voor- en nadelen van een menstruatiecup? Hoe weet je wanneer je cup toe is aan vervanging? Hoe gebruik je de cup? Hoe maak je hem schoon? Kun je seks hebben met de cup in? En nog veel meer!

· · ·

→ lees het hele bericht

2x2 cups winnen!

12 september 2020 · Komende donderdag word ik (Nynke) geïnterviewd op insta door Yoni en als bedankje mag ik cups weggeven! Superleuk! Lees snel verder hoe jij kans maakt!

→ lees het hele bericht

Review: Lumma menstruatiedisc ervaring van Katharina

20 augustus 2020 · Ook voor de serieuze cup-afknapper is er nog hoop. Een menstruatiecup was niks voor Katharina (38). Gelukkig zijn er nog genoeg andere (duurzame) menstruatieproducten, zoals de disc. Lees hier haar review van de Lumma discs inclusief haar tips, zodat je niet dezelfde fouten maakt (iets met een aanbiedingsklok en invoerkosten).

· ·

→ lees het hele bericht

Hoe Yoni in vier maanden een menstruatiecup in de schappen kreeg.

23 juli 2020 · Waarom is Yoni niet gelijk in 2015 voor een herbruikbare menstruatiecup gegaan? Waarom kozen ze voor biologische tampons? Een cup scheelt veel afval en katoen. Ik sprak met Mariah, de oprichter van Yoni, over hun kersverse menstruatiecup.

· · · ·

→ lees het hele bericht