Cupkiezer is een van de Trouw duurzame 100!

1 oktober 2020 · Superleuk! Ik voel me vereerd, om op de Trouw duurzame 100 van 2020 te mogen staan! Benieuwd wie me nomineerde en waarom? Lees dan verder!

· · ·

→ lees het hele bericht

Alles wat je als beginner over menstruatiecups wilde weten [video]

24 september 2020 · In deze video leg ik alle basics van het cuppen uit. Wat zijn de voor- en nadelen van een menstruatiecup? Hoe weet je wanneer je cup toe is aan vervanging? Hoe gebruik je de cup? Hoe maak je hem schoon? Kun je seks hebben met de cup in? En nog veel meer!

· · ·

→ lees het hele bericht

2x2 cups winnen!

12 september 2020 · Komende donderdag word ik (Nynke) geïnterviewd op insta door Yoni en als bedankje mag ik cups weggeven! Superleuk! Lees snel verder hoe jij kans maakt!

→ lees het hele bericht

Review: Lumma menstruatiedisc ervaring van Katharina

20 augustus 2020 · Ook voor de serieuze cup-afknapper is er nog hoop. Een menstruatiecup was niks voor Katharina (38). Gelukkig zijn er nog genoeg andere (duurzame) menstruatieproducten, zoals de disc. Lees hier haar review van de Lumma discs inclusief haar tips, zodat je niet dezelfde fouten maakt (iets met een aanbiedingsklok en invoerkosten).

· ·

→ lees het hele bericht

Hoe Yoni in vier maanden een menstruatiecup in de schappen kreeg.

23 juli 2020 · Waarom is Yoni niet gelijk in 2015 voor een herbruikbare menstruatiecup gegaan? Waarom kozen ze voor biologische tampons? Een cup scheelt veel afval en katoen. Ik sprak met Mariah, de oprichter van Yoni, over hun kersverse menstruatiecup.

· · · ·

→ lees het hele bericht

Etos verkoopt de Sileu menstruatiecup

16 juli 2020 · Etos verkocht al de Organicup, maar ze hebben nu ook de rode Sileu cup toegevoegd aan hun assortiment. Lees hier meer over deze rode menstruatiecup.

· · · ·

→ lees het hele bericht

Beppy cup review: geen beginners cup

16 juni 2020 · De Beppy cup is een cup met een nieuw ontwerp. Het grote voordeel van de cup zou zijn dat je er ook penetratie-seks mee kunt hebben, zonder dat je partner het voelt of dat je doorlekt. Ik testte de cup uit en voor mijn gevoel hebben ze veel consessies moeten doen wat betreft het ontwerp.

· ·

→ lees het hele bericht

Nieuwe cup: Yoni cup in de Albert Heijn!

12 juni 2020 · Yoni ken je wellicht van de tampons van biologisch katoen. Als je je ooit eens hebt afgevraagd wat er in je menstruatieproducten zit dan weet je dit al. Maar wist je dat het niet verplicht is om de ingrediënten op de verpakking te zetten. Dus je zult nooit zeker kunnen weten wat je nou precies

· · ·

→ lees het hele bericht

HEMA verkoopt nu ook een cup!

9 juni 2020 · De HEMA verkoopt nu ook hun eigen siliconen cup voor €19,-. Elke nieuwe grote winkelketen die een cup verkoopt, is in mijn ogen een stap in de goede richting om de cup te “normaliseren.” Lees hier verder over alles wat we nu weten.

·

→ lees het hele bericht

Nieuwe cup: Beppy Cup (geschikt voor tijdens seks)

4 juni 2020 · Beppy komt met een nieuwe menstruatiecup, die je volgens hun in kunt houden tijdens de penetratie-seks. Zonder dat je partner het doorheeft! Je kent het merk Beppy wellicht de Beppy sponsjes? Dat zijn ‘tampons’ die je tijdens de penetratie-seks kunt inhouden. Nu komt het merk ook met een herbruikbare menstruatiecup. Van menstruatiediscs ben ik het

· · ·

→ lees het hele bericht

Wil jij alles weten over gezonde en milieuvriendelijke menstruaties?

27 mei 2020 · Check dan het webinar van WECF over gifvrije menstruaties waarin je leert over de chemicaliën in onze menstruatieproducten en over goede alternatieven die beter zijn voor je gezondheid en het milieu.

· · · · · ·

→ lees het hele bericht

De cupervaring van Nicole met de MyCup Large (review)

22 maart 2020 · Nicole (33) gebruikt ongeveer een jaar de cup en niks anders. Maar omdat haar menstruatie haar wel eens verrast (er zit geen logische cyclus meer in na twee zwangerschappen en borstvoeding) heeft ze nog wel eens een tampon gebruikt. Maar zodra ze thuis was wisselde ze die gelijk om voor de cup. Voor de MyCup

· ·

→ lees het hele bericht

Video: Hoe erg verschillen menstruatiecups?

12 maart 2020 · Er zijn heel veel verschillende menstruatiecups. Maar welke past nou bij jouw lichaam?

·

→ lees het hele bericht

Printable: Poster met informatie over de menstruatiecup #POESLIEF

8 maart 2020 · Wil je helpen met de bekendheid van de menstruatiecup vergroten? Print dan deze poster en hang hem bijvoorbeeld in de wc van je school of sportclub. Op die manier kunnen meer mensen een geïnformeerde keuze maken. In plaats van dat ze er, net als ik, pas na hun vijfentwintigste achterkomen dat de cup bestaat.

· · ·

→ lees het hele bericht

Gratis menstruatieproducten in Schotland vanwege menstruatiearmoede

28 februari 2020 · Afgelopen dinsdag is er in Schotland een wetsvoorstel unaniem aangenomen om menstrueerders van gratis menstruatieproducten te voorzien. De Schotse regering moet gratis menstruatieproducten aanbieden in openbare plekken zoals buurthuizen, jeugdclubs en apotheken.

· · · ·

→ lees het hele bericht

Menstruatiedisc en menstruatiecups: het verschil

27 februari 2020 · Menstruatiecups ken je nu hopelijk wel. Maar ken je de menstruatiediscs al? Deze zijn wat breder en veel lager. Zoals de naam al doet vermoeden... zijn het meer schijven. De overeenkomst tussen de menstruatiediscs en de -cups is dat ze beide je menstruatie opvangen en dat je ze 12 uur kan dragen. Maar hoe je ze indoet en waar je ze draagt is anders.

· · · · · · ·

→ lees het hele bericht

Zachte en harde menstruatiecups: Maakt hardheid uit?

21 februari 2020 · Oké, menstruatiecups verschillen dus onder andere in stevigheid. Maar maakt dat verschil uit? Voel je een zachtere cup echt minder? Klapt een hardere cup altijd makkelijker open? Hieronder beantwoorden we al je vragen over hardheden van menstruatiecups. Waardoor jij kan uitvinden of een zachte, reguliere of juist een harde cup bij jouw lichaam werkt.

· · ·

→ lees het hele bericht

De cupervaring van Annemieke met de Fair Squared Cup (review)

17 februari 2020 · Annemieke (36) gebruikt een jaar de Fair Squared Cup. Voorheen gebruikte ze zo’n 240 tampons per jaar. Ze heeft uitgebreid research gedaan en bewust voor FairSquared gekozen omdat het merk Fairtrade is.

· · ·

→ lees het hele bericht