Waarom heb ik nog niet eerder van menstruatieondergoed gehoord?

gepubliceerd op 7 mei 2021 door Nynke

Waarom je nog niet eerder over een menstruatieonderbroek hebt gehoord is denk ik dezelfde reden is waarom de menstruatiecup nog niet bekend is, terwijl die even oud is als tampons! Want kende je wasbaar maandverband al wel? Of incontinentie-ondergoed? Want dat is allemaal vergelijkbaar!

Geld

Ik denk dat het nog niet bekend is omdat er meer geld wordt verdiend aan wegwerp-artikelen zoals tampons en maandverband. Die heb je elke maand opnieuw nodig. En met meer wint heeft een bedrijf een groter reclamebudget. Daar worden de reclames op tv en in de krant van gemaakt. Ook liggen wegwerp artikelen in elke supermarkt en drogist. Je kunt overigens jouw supermarkt gewoon vragen om een artikel wat je mist op te laten nemen in hun assortiment! Dat moet ook al helpen bij de bekendheid van een product!

Menstruatie is een taboe

Ook rust er nog best een taboe op menstruatie. Gelukkig wordt menstrueren en alles wat daar bij komt kijken steeds vaker openbaar besproken. Zo’n 50% van de mensheid heeft er mee te maken (gehad) of krijgt er mee te maken! Dus best raar dat we er zo geheimzinnig over deden. Bespreek jij jouw menstruatie openbaar?


Wil je reageren op dit bericht of wil je persoonlijk advies? Kom in onze besloten Facebookgroep!