Wat is menstruatieondergoed?

gepubliceerd op 7 mei 2021 door Nynke

Menstruatieondergoed is een onderbroek met (een soort) ingebouwd maandverband in het kruis. Dit absorberende kruisje bestaat uit meerdere lagen en vangt het menstruatiebloed op.

Je draagt een menstruatieonderbroek maximaal 10 uur en spoelt hem daarna met koud water uit om hem vervolgens te wassen (met je andere kleding) op maximaal 40 graden. Kijk bij het kopje “hoe onderhoud ik mijn menstruatie-ondergoed” voor meer informatie over het wassen en drogen. 

Swaens, Snuggs, Modibodi, THINX en Lotties menstruatieondergoed naast elkaar aan een waslijn.

Swaens, Snuggs, Modibodi, THINX en Lotties menstruatieondergoed naast elkaar aan een waslijn.

 

Verschillende modellen menstruatieondergoed met verschillende absorptie 

De menstruatieonderbroeken komen in verschillende modellen, net als bij normale onderbroeken. Zo zijn er bijvoorbeeld high waist, string en boxers en per model verschilt het hoeveel vocht ze kunnen absorberen. Let er bij het aanschaffen dus goed op dat je een absorptie kiest die bij jouw menstruatie past. Per merk verschilt dat ook weer. 

Zoals met veel andere menstruatie-producten: hoe meer je menstrueert, hoe vaker je ze zult moeten verschonen. Je kunt ze ook gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld de cup. Of alleen op de dagen dat je wellicht ongesteld wordt of juist op die laatste dagen dat je nog maar een beetje bloedt.

Materialen menstruatie-onderbroeken

De meeste menstruatie-onderbroeken worden gemaakt van katoen of nylon. Meestal zit er een waterdichte ademende laag PUL (poly urethaan laminaat) in. De absorberende ingenaaide kruisjes zijn meestal van katoen of bamboe gemaakt. 

Waar ze precies van gemaakt zijn heeft veel invloed op de werking van de menstruatieslip. Dus als je het merk niet kent, let daar dan goed op. 

Menstruatieondergoed bestellen

Bekijk hier alle verkooppunten van alle menstruatie-ondergoed merken die te vertrouwen zijn!

Menstruatieondergoed ervaringen

Lees hier alle reviews van menstruatieondergoed. Zoals Nynke’s mening over THINX menstruatieondergoed en Modibodi menstruatie-ondergoed!


Wil je reageren op dit bericht of wil je persoonlijk advies? Kom in onze besloten Facebookgroep!