Hoe haal je de cup er weer uit?

gepubliceerd op 28 juli 2017 door Nynke

Sommige mensen doen dit op de wc, anderen onder de douche. Het is persoonsafhankelijk wat voor jou het beste en meest comfortabel is.

  1. Pers een beetje en voel met je vingers of je de cup kunt voelen. Knijp in de onderkant bij de rand, en verbreek het vacuüm. Dit is heel belangrijk, als je het vacuüm niet verbreekt voelt het niet goed als je hem er dan uittrekt, dat doet zelfs pijn!
  2. Trek de cup helemaal uit je vagina en leeg de inhoud.
  3. Maak de cup schoon met wat water en doe de cup weer in. Indien je veel bloedverlies hebt met bijvoorbeeld klonters, kan je van tevoren wcpapier in de wc leggen en daarop je inhoud legen, zodat het in zijn geheel beter doorspoelt.

Als je alleen aan het steeltje trekt verbreek je het vacuüm niet en je loopt het risico om de inhoud van je cup te laten morsen. Wanneer je baarmoedermond hoog zit kan je wel een klein beetje aan het steeltje trekken om de cup binnen handbereik te krijgen. Maar daarna zal je de cup moeten vastpakken, indeuken (om het vacuüm te verbreken) en dan eruit trekken met je vingers. De rand heeft ribbels die je genoeg grip bieden om de cup vast te kunnen pakken en daarmee de cup te kunnen verwijderen.

 


Wil je reageren op dit bericht? Kom in onze gesloten Facebookgroep!