Contact

Hoi! Heb je vragen? Lees eerst de veelgesteldevragen-pagina, misschien staat je vraag daar wel tussen. Anders kun je ons via social media en e-mail bereiken.

Cupclub

We hebben ook een gezellige Facebookgroep waar je vragen kan stellen.

Volg ons via

hoi@cupkiezer.nl

Nynke van Cupkiezer

Over Cupkiezer

We gunnen iedereen het gemak van een menstruatiecup die het beste bij jouw lichaam past.

Cupkiezer is een menstruatiecup-kiezer. Menstruatiecups zijn herbruikbare, flexibele kuipjes die je gebruikt om je menstruatie op te vangen. Ze verschillen in breedte, vorm, lengte, hardheid, kleur, steeltje en materiaal.

Waarom is Cupkiezer nodig? Omdat de eerste vraag die ik krijg, wanneer ik mensen vertel over de cup, bijna altijd dezelfde is: “maar welke moet ik dan kopen?”. (Oké, na “is dat hygiënisch?”.)

Hoe kwam cupkiezer tot stand?

Toen ik zelf mijn eerste menstruatiecup zocht, wist ik niet welke ik moest kopen. Na veel research kwam ik erachter dat er juist veel verkéérde informatie te vinden is. Veel cups hebben twee maten, een kleine maat voor niet bevallen 30-jaar-en-jongere menstrueerders, en een grotere maat voor de 30plus-ers en bevallen menstrueerders. Dat is veel te kort door de bocht!

Er spelen veel meer factoren een rol bij het vinden van een menstruatiecup die bij jouw lichaam past. Zoals hoe diep je baarmoedermond zit, en hoe sterk je bekkenbodemspieren zijn.

Daarom besloten wij een makkelijke, Nederlandstalige quiz te maken waarmee iedereen de juiste eerste cup kan vinden zonder research te hoeven doen. We kwamen op vijf vragen uit die het meestal* wel goed hebben. Want we baseren het model cup liever op de dingen die je wél kunt meten, in plaats van gemiddelden van andere gebruikers.

En zo kwam deze menstruatiecup-kiezer tot stand.

Er zijn niet maar twee maten cups

Zelfs cupfabrikanten verspreiden verkeerde informatie. Dat er maar twee modellen zijn bijvoorbeeld; één klein model voor onder de 30 jaar en één groter voor boven de 30 jaar en/of als je bevallen bent, maar er spelen veel meer factoren mee. 

Zeker nu menstruatiecups -eindelijk- bekender worden (ze kwamen zelfs in Orange Is the New Black langs!) is het belangrijk dat de juiste informatie makkelijk te verkrijgen is.

Onafhankelijk en genderneutraal

Wat Cupkiezer bijzonder maakt is dat het een onafhankelijke site is; we worden niet betaald door cup-fabrikanten. Ook vinden we het belangrijk dat alles genderneutraal gecommuniceerd wordt. Cupkiezer is gericht op elk persoon met interesse in een menstruatiecup. Niet iedereen die menstrueert is een vrouw en niet iedere vrouw menstrueert. We willen de site zo inclusief en genderneutraal mogelijk houden, zodat iedereen zich welkom voelt.

*Klopt de uitslag van de cupkiezer altijd?

Wij zijn geen dokters en hebben uiteraard niet alle menstruatiecups uitgeprobeerd. De vragen en antwoorden zijn gebaseerd op een gemiddelde. Echter is elk lichaam verschillend, dus het kán altijd dat de cup die jij aangeraden krijgt niet jouw ideale cup is. Maar als jij, net als ik toen ik mijn eerste cup zocht, niet weet waar je op moet letten hoop ik makkelijk informatie te kunnen geven.

Cupkiezer is gemaakt door

Sitedesign & logo: Nynkek

Ontwikkeling: Nynkek & pixelrock

Tekst: Nynkek en Mylène

Wil je reageren op dit bericht of wil je persoonlijk advies? Kom in onze besloten Facebookgroep!