Maken leeftijd en een bevalling echt niet uit bij het kiezen van een cup?

gepubliceerd op 5 maart 2018 door Nynke

Elk lichaam is anders. Daarom is een gemiddelde van leeftijdsgenoten geen betrouwbare factor waarop je jouw passende cup kan baseren. Maar er zijn ook meetbare factoren, zoals heftigheid van je menstruatie en je baarmoedermondhoogte. En daarop baseert Cupkiezer de aangeraden cups. 

Maakt een bevalling echt niet uit?

Welke cup perfect is voor jouw unieke(!) lichaam, is persoonlijk. Bijna alle merken hebben maar twee modellen. De één voor jongere (30-), niet bevallen mensen en één voor de rest. In de menstruatiecup-wereld is het best bijzonder en misschien wel raar dat wij in onze menstruatiecup-quiz niet vragen of je (vaginaal) bevallen bent. Maar hoe meer ik het hier met mensen over heb, hoe zekerder ik van ons standpunt ben, dat een bevalling niet de doorslaggevende factor is. Zo hoorde ik verhalen van mensen die na een bevalling juist een kleinere cup nodig hadden, maar ook andersom.

Wij bepalen jouw menstruatiecup-model op feiten

Omdat elke lichaam anders werkt en uniek is baseren wij het model cup liever op de dingen die je wel kunt meten, in plaats van gemiddelden van andere gebruikers.

 


Wij zijn heel benieuwd hoe jij daar tegenaan kijkt, dus reageer vooral op Facebook of je het hier mee eens bent :).


Wil je reageren op dit bericht of wil je persoonlijk advies? Kom in onze besloten Facebookgroep!