Hoe weet ik hoe sterk mijn bekkenbodemspieren zijn?

gepubliceerd op 28 juli 2017 door Nynke

Als je veel sport (3+ keer per week), heb je waarschijnlijk sterke spieren en kun je beter een hardere cup nemen. Sport/beweeg je gemiddeld, dan heb je gemiddelde spieren. Sport/beweeg je bijna nooit of heb je moeite met je plas ophouden? Kun je bijvoorbeeld tijdens het plassen niet kort je plasstraal onderbreken? Dan heb je waarschijnlijk zwakke bekkenbodemspieren en kun je beter een zachte cup nemen.

Benaming van harde en zachte cups

De hardheid heeft vaak een andere naam. Zo wordt een zachte menstruatiecup vaak de soft genoemd. Een reguliere cup heet vaak de classic of regular en een harde menstruatiecup wordt ook wel sport of hard genoemd.

Wat is het verschil tussen de hardheden?

Menstruatiecups worden van verschillende materialen gemaakt. Ook zijn er speciale zachte en stevige cups, naast de reguliere cups.
Als je een te zachte cup koopt terwijl je sterke spieren hebt, kan de cup moeilijk uitvouwen en zal je gaan lekken. Een te harde cup kan moeilijker inbrengen en er uithalen zijn. Heb je een gevoelige blaas? Dan zou je voor een zachte cup moeten gaan.

Zijn alle cups even hard of zacht?

Nee, zeker niet. Er zijn zelfs reguliere cups die harder zijn dan de sport-editie cups van andere merken. In de Cupkiezer wordt nu uitgegaan van de drie hardheden (soft, regular, hard) maar we proberen van alle verschillende merken meer informatie te krijgen.
Op Obsidians cup-site vind je een goede vergelijking tussen verschillende merken.


Wil je reageren op dit bericht? Kom in onze gesloten Facebookgroep!