verschillende maten S en L cups naast elkaar

Hoe weet je welke inhoud je nodig hebt?

gepubliceerd op 28 juli 2017 door Nynke

Hoe groter de inhoud (ml) van je menstruatiecup, hoe langer je de cup kunt dragen zonder te hoeven legen. Want je kunt een menstruatiecup tot wel 12 uur dragen! Dit is wel persoonlijk, heb je een heftige ongesteldheid? Dan zul je de cup hoogstwaarschijnlijk vaker dan om de 12 uur moeten legen. Zeker in combinatie met een laagzittende baarmoederhals. De inhoud heeft te maken met de diameter en lengte van de cup.

Hoe weet je of jouw menstruatie licht, medium of heftig is?

Alles is relatief, dus hoe weet je nou of jouw menstruatie heftiger is dan gemiddeld? Dit kun je meten door je tampon-, maandverband- of menstruatiecupgebruik. Hoe vaak moet je die verwisselen? Tijdens een gemiddelde menstruatie komt 30 – 60 ml bloed/vocht vrij.

Gebruik(te) je tampons? Je kunt berekenen met welke tampons je gebruikte en hoe vaak je die moest verwisselen hoeveel je ongeveer menstrueert.

  • Light/Regular: 6-10 ml
  • Super: 9-12 ml
  • Super plus: 12-15 ml
  • Ultra: 15-18 ml

Ben je al een tijd niet meer ongesteld geweest (bijvoorbeeld door anticonceptie) dan is het moeilijk om in te schatten wat je huidige menstruatie is. Het is slim om dan een menstruatie af te wachten. Ook stress en ziekte hebben invloed op je hoeveelheid bloedverlies.

Waarom is deze informatie nuttig?

De inhoud van een menstruatiecup varieert van 8 ml tot wel 50 ml. 

 

 


Wil je reageren op dit bericht of wil je persoonlijk advies? Kom in onze besloten Facebookgroep!