Merula: Menstruatiecup met de meeste inhoud

gepubliceerd op 10 januari 2020 door Nynke

Als je op onze vergelijken-pagina kijkt, zie je dat de inhoud van menstruatiecups verschilt van 8ml (MeLuna Shorty S) tot wel 50ml (Merula XL). Een heel groot verschil! Maar waarom kies je niet gewoon de cup met het meeste inhoud, als je veel menstrueert? Dan hoef je hem minder vaak te verschonen. Helaas ligt dit niet zo simpel.

Meer weten? We leggen het uit in dit artikel.

De Merula XL naast de MeLuna shorty s

Een cup die ín jouw lichaam past

Bij het kiezen van jouw perfecte cup is het belangrijk dat de cup bij jouw lichaam past. Of nog beter: dat de cup ín jouw lichaam past.

Als jij een lage baarmoedermond hebt, kan een langere cup niet fijn zitten. Want dan past hij niet. Of dan hangt jouw baarmoedermond ín jouw cup, waardoor hij al bijna vol zit voordat je ongesteld bent.

Hoe smaller en korter de cup, hoe minder inhoud (ml) de cup heeft. Dat is basic wiskunde. Maar gelukkig hebben verschillende cups ook verschillende vormen. Waardoor sommige lage cups, toch ook extra inhoud kunnen hebben.

Verschillende cups

Op inhoud sorteren

De lengte, breedte, hardheid en het materiaal van je cup zijn belangrijkere criteria dan de inhoud, wanneer je jouw perfect passende cup zoekt. Want hij moet in jouw lichaam passen. Maar toch kun je zeker cups (die aan jouw criteria voldoen) op inhoud sorteren als je heftig ongesteld bent.

Maar… er zullen altijd gebruikers zijn die de cup, zeker op hun heftigste dagen, vaker moeten legen. Soms zelfs om de drie uur.

De Merula en de Merula XL naast de kleinste MeLuna

Merula menstruatiecup

Een cup die wellicht voor je kan werken, als je een lage baarmoedermond hebt maar ook veel inhoud zoekt omdat je veel bloed verliest, is de Merula. Deze cup heeft een andere vorm dan de reguliere v-vormige cups. Daarom werkt hij ook zeker niet bij iedereen.

De cup is ook niet hetzelfde in gebruik. Als je overstapt op deze van de v-vormige cups, zul je merken dat het weer een hele andere manier van vouwen en in- en uitdoen is. De Merula is een vrij stevige cup. Dus als je een gevoelige blaas/vagina hebt, is deze cup waarschijnlijk niks voor jou. De cup is ook wat breder dan gemiddeld. Maar mochten andere cups niks voor jou zijn? Probeer dan zeker deze eens!

Merula (classic)

Inhoud: 38ml
Lengte: 39mm
Diameter: 46mm
Harheid: hard
Materiaal: Silicone

Bestel cup

Merula XL

Inhoud: 50ml
Lengte: 50mm
Diameter: 46mm
Harheid: hard
Materiaal: Silicone

Bestel cup

Menstruatiecup voor veel bloedverlies

Zoek je jouw perfecte grote cup?

Maak dan eerst onze quiz. Je kunt daarna alle cups uit de quiz vergelijken op onze vergelijk-pagina. Zodat je, nog specifieker, jouw perfecte cup kunt vinden.


Wil je reageren op dit bericht of wil je persoonlijk advies? Kom in onze besloten Facebookgroep!