De cupervaring van Stefanie met de Meluna

gepubliceerd op 19 mei 2019 door Nynke

Stefanie (29) gebruikt bijna een jaar de Meluna classic met ring als steeltje. Ze heeft er zelfs mee durven zwemmen, wat ze met tampons nooit heeft gedurfd. Voordat ze overstapte op de cup gebruikte ze zo’n 250 tampons per jaar. Sinds ze de cup heeft, gebruikt ze alleen nog maar die en heeft ze bijna geen buikkrampen meer tijdens haar menstruatie.

Hoe kwam je uit op de MeLuna classic met ring?

Stefanie: “Mijn eerste kennismaking met een menstruatiecup was in 2016 op de “Ouders Natuurlijk!”-beurs in Arnhem. Ik vond het toen maar een rare bedoeling en voelde me er heel erg ongemakkelijk bij. Ik had er verder niet heel veel aandacht aan besteedt.
Tot een jaar later… ik zag de menstruatiecups steeds vaker voorbij komen en mijn nieuwsgierigheid overwon mijn ‘angsten voor het onbekende’. Met behulp van een online vragenlijst kocht ik een MeLuna menstruatiecup met ring. De ring werd aangeraden voor beginners. Na een paar pogingen lukte het cuppen weliswaar best goed. Ik voelde de cup niet zitten en had geen lekkage.. ik was fan!”

“Mijn nieuwsgierigheid won van mijn ‘angst voor het onbekende’.”

“Soms komt het nog wel voor dat het niet in één keer lukt om de cup goed in te brengen. Maar met een beetje geduld, en vooral géén dwang, zit hij na een paar pogingen toch weer goed. Ik heb er zelfs mee durven zwemmen! Dat heb ik met tampons nooit aangedurfd.
Ik was ook verbaasd dat er maar zo weinig bloed was. En ik had bijna geen buikkrampen meer. “

“Ik had bijna geen buikkrampen meer.”

“Ik twijfel nog wel eens om een hardere Meluna Sport erbij te kopen. Ik merk dat hij soms te soepel voor me is en daardoor moeilijk terug uitvouwt. Maar dat is niet elke keer.”

Vertel je wel eens anderen over je cup?

“Soms wel. Ze vinden het vaak wel gek, maar ook interessant. Want er wordt wel over doorgevraagd.” 

Ik heb er zelfs mee durven zwemmen! Dat heb ik met tampons nooit aangedurfd.

Heb je als afsluiter nog tips voor nieuwe cupgebruikers?

Kijk goed welke maat en welke hardheid je nodig hebt. Als het een keer wat minder goed lukt, geef niet op. Volgende keer lukt het in één keer.“

Jouw cup-verhaal delen?

Wil je vertellen over jouw cupervaring? Vul dit formulier in en dan werken wij een interview uit! We zijn benieuwd naar alle verhalen. Van nieuwe gebruikers en ervaren gebruikers, positieve maar ook de negatieve ervaringen.


Wil je reageren op dit bericht of wil je persoonlijk advies? Kom in onze besloten Facebookgroep!