Lumma Short Rainbow menstruatiedisk review mening en ervaring

Rieneke’s menstruatiedisk review: De Lumma Short Rainbow

gepubliceerd op 5 januari 2024 door Gast Blogger

In deze blog deelt Rieneke haar persoonlijke reis door de wereld van menstruatieproducten na haar sterilisatie. Na het testen van verschillende menstruatiecups en disks, ontdekte ze verrassende favorieten en deelt ze haar ervaringen, variërend van de Noenoo S en Saalt Ocean Blue Regular tot de Lumma Short Rainbow.. Lees verder om meer te leren over haar ontdekkingen en hopelijk nuttige inzichten.

Wat? De Lumma Short Rainbow

Extra info: steeltje eraf geknipt 

DISCLAMER: INTIEME INFORMATIE!

Ik heb weer een nieuwe disc getest! Na mijn sterilisatie (het verwijderen van mijn eileiders) heb ik een maandje overgeslagen met menstrueren. Ik heb hiervoor vooral zonder menstruatie getest. 

Waar ik al wel achter was gekomen, dat de kleinere maat mij beter zat. Vaak genoemd als maat S. Heb ik een lage baarmoedermond? Ik vind zelf van niet. Ik kan ruim mijn hele vinger erin kwijt voor ik mijn baarmoedermond raak. Nou wil ik daarbij wel gezegd hebben dat de baarmoedermond ‘leeft’ en soms wat hoger of lager kan liggen. Heb ik kinderen? 1 stuk, wel middels keizersnede geboren. Alsnog groeit je bekken uit elkaar en verslappen de banden en heb je een enorme buik hoor. Ook dat hersteld, mijn kleintje is anderhalf. 

Lumma Short Rainbow menstruatiedisk review mening en ervaring

Noenoo S blauw met het ringetje

Ik was in de testfase vooraf fan van Noenoo S blauw met het ringetje, zie foto onderaan deze blogpost! Die past heerlijk. Ook de Ella y you S vond ik erg fijn. Zo kan ik mij indenken dat ik fan zou zijn van de Diva disc, mooi formaat, ook genoeg opvang capaciteit. 

Alleen gedurende die test-fase menstrueerde ik niet. Dus heb ik toen ook een tijdje de Saalt ocean blue regular getest, wat groter, met een vinger inkeping. Ook die zat goed, maar niet zo fijn als de S varianten. 

Saalt regular oceaan blue testen met menstruatie

28 december was het dan eindelijk zo ver en diende mijn menstruatie zich aan. Behoorlijk ook. Gezien ik mijn twijfels had bij de opvangcapaciteit van mijn favorieten S’jes, ben ik gestart met de Saalt regular oceaan blue (je hebt hier ook een zalmroze S variant van, had ik die maar). Ik dacht bij mijzelf: nou die kan flink wat opvangen. 

Elke keer bij het afvegen en plassen kwam er toch steeds bloed bij kijken, wees gerust, geen massa’s, maar dat is toch niet wenselijk. Ik heb de disc ook een aantal keer opnieuw ingebracht. De eerste keer kwam deze er ondersteboven uit (heel onhandig zo een kliederboel).

Ik ben ook echt gaan letten op het juist inbrengen, een soort schuin naar achter (richting het staartbeen/stuitje) en dan goed klemmen achter het schaambot. De boel even nalopen met een vinger. Pico bello zou je zeggen, maar helaas. 

Wellicht komt het door de eerste dagen, dacht ik nog, wel een domper vond ik. Maar oud en nieuw diende zich aan en ik ging naar mijn partner en gezamenlijk naar vrienden. Twee nachtjes logeren. Dat zou actie tussen de lakens worden. 

Verschillende disks vergelijken

Toen ben ik mijzelf ten rade gegaan wat toch de best mogelijke keuze was. De Lumma short rainbow trok mijn aandacht. Nou zijn de disc’s van Lumma glad, maar wel sterk en stug, alleen met een gladde shiny afwerking. Ook is de disc van wat ‘dikker’ materiaal, vergelijkbaar met de ‘Hello disc‘, en niet zo dun als de Bamboozy varianten. De Lumma short rainbow, die overigens heel vrolijk oogt heeft een flinke ‘steel’. Die heb ik er eerst vakkundig afgeknipt. En het is duidelijk het formaat van mijn favoriete S, alleen kenmerkt deze disc omdat hij/zij dieper is. Het is dus een relatief kleine disc, maar wel met veel opvang capaciteit. Precies wat ik zocht voor mijn uitje. 

Mijn partner heeft nog niet heel lang een intieme piercing, dus alles met een ringetje, touwtje, stengetje of vingerinkeping durfde ik niet aan, want tja, hij zal maar vasthaken, geen enorme ramp, maar wel pijnlijk! 

Zo had ik mijn vertrouwde maat S, maar met een diepe opvang, geen gekke frutsels eraan, dus gaan met die banaan. 

De Lumma short rainbow testen: Ik ben fan

De Lumma disk heeft alle verwachtingen overtroffen.

En ik kan jullie zeggen, ik ben fan! Het inbrengen van (welke disc dan ook) is iets wat wel echt goed moet gebeuren. De disc gaat om de baarmoedermond. Ik heb er zelf nog twee vingers voor nodig om te zorgen dat de disc niet vroegtijdig uitvouwt en zo al openstaat voordat deze de baarmoedermond is gepasseerd. Tips zijn welkom!

De Lumma heeft alle verwachtingen overtroffen. En zeg nou zelf, hij ziet er ook nog eens heel vrolijk uit! Daarom heet hij vast rainbow. Naast dat er nergens meer een druppeltje bloed te vinden was, ook niet tijdens het douchen, toiletgang nr. 2, plassen, slapen, seksuele activiteiten (incl penetratie, orgasmes met vrouwelijke ejaculatie). De Lumma deed onverstoorbaar zijn werk. Ik heb de disc zelfs onbedoeld langer dan 12 uur laten zitten. 

Voor mij een echte winnaar. En ja ook de andere disc’s krijgen zeker nog een uitgebreide review van mij, nog meer (hopelijk gewild) leesvoer voor jullie. 

Tot slot, hebben jullie nog handige tips over het gemakkelijk inbrengen (van welke disc dan ook) dan ben ik daar heel blij mee! 

Liefs een mede- disc liefhebber.

Rieneke’s menstruatiedisk-verzameling

Ze staan niet allemaal op de foto. Hiervoor gebruikte ik altijd een cup, maar dit vind ik zoveel fijner! Waarom?

  1. Je kan de disc 12 uur lang dragen. Op je eerste (twee dagen) 4/5 uur. De rest dus echt 12 uur.
  2. Je voelt er niets van, echt niets.
  3. Geen lekken, geen gedoe. Bespaart 3000 tampons/maandverbanden
  4. Gaan 5 tot 10 jaar mee
  5. Je hebt zoveel keuze. Je moet wel comfi met je lichaam zijn en goed voelen welke het beste bij je past.
  6. Grote plus voor mij: je kan dus echt vlekkenloos seks hebben met je disc, en je man voelt er niets van! Bron: de man. Liever niet op dag 1. En vooraf even legen.

Ben jij op zoek naar de CUP die bij jou past?

Met 5 vragen weet ik jouw cup te vinden.

Doe de cupquiz

Ben jij op zoek naar de DISK die bij jou past?

Met 4 vragen weet ik jouw disk te vinden.

Doe de diskquiz


Wil je reageren op dit bericht of wil je persoonlijk advies? Kom in onze besloten Facebookgroep!