De cupervaring van Annemieke met de Fair Squared Cup (review)

gepubliceerd op 17 februari 2020 door Nynke

Annemieke (36) gebruikt een jaar de Fair Squared Cup. Voorheen gebruikte ze zo’n 240 tampons per jaar. Ze heeft uitgebreid research gedaan en bewust voor FairSquared gekozen omdat het merk Fairtrade is.

Hoe ben je bij de menstruatiecup uitgekomen?

Annemieke: “Ik probeer alles, als het niet werkt jammer maar dan heb ik het in ieder geval geprobeerd. In dit geval was ik meteen om, al zal ik zeggen dat de eerste keer wel even spannend vond. Maar lang leve YouTube en de uitleg-filmpjes ;).”

Hoe kwam je bij de Fair Squared cup uit?

“Ik heb uitgebreid research gedaan en heb bewust voor Fair Squared gekozen omdat dit merk Fairtrade is. We verkopen ze nu ook in onze shop

Ik raad hem aan, hij is zacht en van natuurlijke producten. Het wennen duurde één menstruatie en nu wil ik niet anders meer.”

Zou er iets beter aan je cup-ervaring kunnen?

“Een wasbakje in de buurt is altijd fijn en die zijn niet in elk toilethokje zelf aanwezig, maar goed, daar kan de cup niets aan doen.”

Vertel je wel eens anderen over je cup?

“Ik vertel mijn vriendinnen en klanten erover. Het blijft een vrij onbekend product en iedereen moet om :).”

“Ik was voorheen, toen ik nog tampons gebruikte, de hele dag bezig met ‘moet ik mijn tampon verschonen’ en nu denk ik er niet meer aan want met de cup hoef je veel minder vaak iets te doen. “

Heb je een tip voor nieuwe cuppers?

“Gewoon doen!”

Jouw cup-verhaal delen?

Wil je vertellen over jouw cupervaring? Vul dit formulier in en dan werken wij een interview uit! We zijn benieuwd naar alle verhalen. Van nieuwe gebruikers en ervaren gebruikers, positieve maar ook de negatieve ervaringen.


Wil je reageren op dit bericht of wil je persoonlijk advies? Kom in onze besloten Facebookgroep!