De cupervaring van Mo met de Super Jenny en de Organicup

gepubliceerd op 17 november 2019 door Nynke

Mo (50) gebruikt een jaar de OrganiCup en de Super Jenny. Beide cups hebben voor- en nadelen voor haar. Voor ze overstapte gebruikte ze zo’n 30 tampons/maandverbanden per menstruatie. 

Mo: “Een collega vertelde over de menstruatiecup, ik had er zelf wel eens aan gedacht maar nooit geweten dat het ook echt bestond. Ik begon aan de cup omdat ik wegwerp menstruatieproducten een enorme verspilling vond en ik kreeg last van tampons.”

“De randen deden pijn bij het uitdoen en ook het steeltje irriteerde enorm.”

Een cup kiezen

“Ik kocht mijn OrganiCup bij de drogist. Daar raakte ik wel in de war want ik wist niet welke van de twee maten ik moest nemen. Ik heb geen bevalling gehad maar wel veel bloedverlies, dus koos ik toch maar voor de grote.”

De eerste ervaring met de cup

“Ik was niet gelijk overtuigd. Ik was blij met de optie, maar vond het wel een gedoe en geknoei. De randen deden pijn bij het uitdoen en ook het steeltje irriteerde enorm. De eerste keer schrok ik van de enorme hoeveelheid bloed die er in zat, en van de geur, die was heel sterk.”

“De eerste keer schrok ik van de enorme hoeveelheid bloed die er in zat.”

“Ik heb nu de Super Jenny erbij genomen want die is iets zachter. Maar die krijg ik weer niet altijd goed, wat bij de Organicup wel lukt. Ik heb een heel hoge baarmoedermond, maar de breedte van de cup vindt ik niet altijd prettig. Daarom gebruik ik nog maandverband als back-up. “

Heb je een tip voor toekomstige cuppers?

“Blijven proberen. En ik vond de info over wel/niet bevallen en dat dat niet relevant is, erg verhelderend.”

De eerste keer schrok ik van de enorme hoeveelheid bloed die er in zat.

Jouw cup-verhaal delen?

Wil je vertellen over jouw cupervaring? Vul dit formulier in en dan werken wij een interview uit! We zijn benieuwd naar alle verhalen. Van nieuwe gebruikers en ervaren gebruikers, positieve maar ook de negatieve ervaringen.


Wil je reageren op dit bericht of wil je persoonlijk advies? Kom in onze besloten Facebookgroep!