De Cupervaring van Angie met de MeLuna shorty XL (soft)

gepubliceerd op 3 november 2019 door Nynke

Angie (31) gebruikt een jaar de MeLuna cup met ’s nachts voor de zekerheid maandverband erbij. Voorheen gebruikte ze 46 tampons per maand. Ze heeft zwakke bekkenbodemspieren en een zware menstruatie. Het duurde drie maanden voordat ze echt tevreden was met de cup, dus geef het niet te snel op!

Angie: “Ik las voor het eerst over de cup op internet en ik was meteen geïntrigeerd. Maar ik heb het een jaar of twee uitgesteld voordat ik mijn eerste cup bestelde. Wat mij over de streep trok was dat ik erachter kwam welke chemicaliën er in tampons en maandverband zitten. Ik heb een tijdje tampons zonder rotzooi erin geprobeerd maar deze namen niet genoeg op.”

Hoe koos je jouw cup?

“Ik heb informatie via Cupkiezer gekregen over welke cup het beste bij mij past. Qua pasvorm was dat perfect, maar de cup was helaas te klein voor de hoeveel bloed die ik verlies tijdens de twee zwaarste dagen (de cup zat 3x per dag helemaal vol). Nu heb ik een iets grotere gekocht: De MeLuna soft Xl shorty. Ik koos die cup omdat ik zwakke bekkenbodemspieren en een zware menstruatie heb.”

“Het duurde drie maanden voordat ik echt tevreden was over de cup.”

“Het duurde drie maanden voordat ik echt tevreden was over de cup, toen lukte het me pas echt goed hem er netjes in en uit te krijgen. Het was even wennen, maar als het eenmaal lukt, dan ben je ook echt 100% om!”

Vertel je anderen over de Meluna cup?

“Ik vertel anderen nog wel eens over de cup. De helft vind het vies en de andere helft is wel geïnteresseerd in meer informatie”

Heb je een tip voor toekomstige cuppers?

“Doorzetten! Niet opgeven na één menstruatie. Na twee of drie menstruaties gaat het steeds beter.”

Ik kwam erachter welke chemicaliën er in tampons en maandverband zitten. Dat trok me over de streep.

Jouw cup-verhaal delen?

Wil je vertellen over jouw cupervaring? Vul dit formulier in en dan werken wij een interview uit! We zijn benieuwd naar alle verhalen. Van nieuwe gebruikers en ervaren gebruikers, positieve maar ook de negatieve ervaringen.


Wil je reageren op dit bericht of wil je persoonlijk advies? Kom in onze besloten Facebookgroep!