Cupkiezer is een van de Trouw duurzame 100!

gepubliceerd op 1 oktober 2020 door Nynke

Superleuk! Ik voel me vereerd, om op de Trouw duurzame 100 van 2020 te mogen staan! Benieuwd wie me nomineerde en waarom? Lees dan verder!

Edit: We zijn #36 geworden! ZO TOF

Ik weet nog niet op welke plek ik sta. Op 3 oktober beginnen ze met het eerste deel van de lijst te publiceren. Op donderdag 8 oktober wordt de top van de lijst gepresenteerd. Maar alleen al het feit dat ik 1 van de 100 ben, vind ik geweldig!

Nynke van Cupkiezer en Ratna (die Cupkiezer nomineerde)

Door wie en waarom is Cupkiezer genomineerd?

Ratna is een van de mensen die Nynke met Cupkiezer heeft genomineerd. Waarom? Ratna zei het volgende: “Yes! Cupkiezer staat als duurzame burgerinitiatief in de Trouw Duurzame 100. Toen ik hoorde dat deze befaamde lijst nu burgers in het zonnetje zou zetten wist ik dat Nynke’s Cupkiezer daar een frisse wind doorheen zou laten waaien, dus waagde ik een poging door haar te nomineren.

Met Cupkiezer raakt Nynke aan allerlei topics die te maken hebben met duurzaamheid: afval, chemicaliën, genderneutraal communiceren én het taboe rondom menstruatie. Hoe vet is het dat we met zoiets normaals als menstruatie in de Trouw staan, en zo allerlei lezers nét iets anders naar de wereld kunnen laten kijken. Want ook dát hoort bij duurzame ontwikkeling. Gefeliciteerd Cupkiezer” 🙂 

Voor Trouw moest ik ook een kort introductie-video over Cupkiezer maken.


Wil je reageren op dit bericht of wil je persoonlijk advies? Kom in onze besloten Facebookgroep!