Hello Disk – nieuw model menstruatiedisk

gepubliceerd op 2 november 2021 door Nynke

Foto: Hello Disc™:

De Hello disk is een menstruatiedisk met een dubbel-lusje om een cup makkelijk mee te verwijderen. Het lusje is op vier manieren om te vouwen, zodat hij bij verschillende lichamen werkt. De cup zou zo’n 50ml moeten kunnen opvangen en je kan hem tot 12 uur dragen.

Eindelijk vernieuwing in de disk-wereld.

Nu de menstruatiecup-markt wat verzadigd is, komen er eindelijk innovatieve disks aan. Met deze Kickstarter voor de Hello Disc zie ik een trend, namelijk een een makkelijkere manier om een disk er uit te halen bedenken.

Bij de originele menstruatiedisks moest je de disk eruit halen door je vinger onder de rand te klemmen. Dit vond ik zelf het lastige aan een disk, omdat je dan sowieso onder het menstruatiebloed komt te zitten.

Traditionele menstruatiedisks

Vernieuwende disks die daarna kwamen hadden flexibele steeltjes en inhammen aan de onderkant waardoor je met je vinger meer grip had. Ik heb zelf nog geen van deze ontwerpen getest, maar ik hoor positieve verhalen.

De Hello disk combineert die twee een beetje. Het steeltje wordt een lusje, en de inham is ook aanwezig. Al is die volgens mij niet per se om je vinger extra grip te geven.

Kickstarter

Je kunt de disk nu via Kickstarter (tot 8 november 2021) steunen.

Hello disc afmetingen:

Hello disk

  • Inhoud: 50ml
  • Diameter: 68mm
  • Steeltje/lusjes lengte: 47mm

De disk is ontworpen in samenwerking met Kim Rosas. Bekijk haar ontwerpproces op Youtube.


Wil je reageren op dit bericht of wil je persoonlijk advies? Kom in onze besloten Facebookgroep!