Jongerenambassadeurs gezocht !

gepubliceerd op 15 juni 2021 door Nynke

In heel Nederland matcht Jongerenambassadeurs de concrete vragen van maatschappelijke organisaties, bedrijven en overheidsinstanties aan enthousiaste en gemotiveerde jongeren. Vanaf de start worden ze daarbij begeleid door een jongerencoach.

Waar Cupkiezer jongerenambassadeurs bij kan gebruiken

Tegenwoordig is er steeds meer aandacht voor menstruatieschaamte. Hoewel een heel groot deel
van Nederland maandelijks menstrueert, lijkt hier toch nog een taboe op te liggen. Mede door deze schaamte denken menstueerders vaak dat klachten bij menstruatie horen. Hierdoor worden aandoeningen als PMDD, dysmenorroe, PCOS en endometriose pas veel te laat vastgesteld. Ook zaken als menstruatiearmoede zijn moeilijk bespreekbaar. Dat terwijl er genoeg te vertellen valt over dit onderwerp! Wist je bijvoorbeeld dat er ongeveer 14 (!)
producten zijn
die je kunt gebruiken tijdens je menstruatie?

Wat vinden jongeren van het taboe?

Cupkiezer wil jongeren graag objectieve informatie aanbieden over dit onderwerp. Daarnaast zijn we bij Cupkiezer erg benieuwd over wat jongeren nu vinden van dit taboe, welke kennis wordt meegegeven op scholen èn wat jongeren erover willen weten.

Wil jij ook het taboe doorbreken en met Cupkiezer meedenken over de bovenstaande vragen?
Meld je dan hier aan als jongerenambassadeur of stuur een bericht naar 06-18530825!


Wil je reageren op dit bericht of wil je persoonlijk advies? Kom in onze besloten Facebookgroep!