De cupervaring van Lian met de Lady Cup

gepubliceerd op 23 juni 2017 door Nynke

Lian (27) gebruikt bijna 5 jaar een Lady Cup en is nu bij haar tweede cup aangekomen, omdat ze de eerste tijdens het reinigen had laten smelten. Voordat ze overging op een menstruatiecup gebruikte ze ongeveer 576 tampons per jaar.

Hoe leerde je over de menstruatiecup?

Een meisje vertelde er super-enthousiast over. Daarna heb ik online naar meer informatie gezocht en gelijk een cup besteld. Vooral de prijs en het gemak van het online bestellen haalde me over.

Hoe ervaar je de menstruatiecup?

De eerste keer kreeg ik het er bijna niet uit (waar ik wel voor was gewaarschuwd…) maar toch zorgde het voor een halve paniekaanval. Het dragen vond ik wel veel fijner dan tampons. Je voelt er niks van en je hoeft niet om de haverklap te verschonen en je hebt het altijd bij je!

 

Wat zijn de nadelen van een menstruatiecup?

Ik ben wel eens de cup vergeten terug te doen nadat ik het tijdens het douchen had geleegd. Dat komt omdat ik de cup niet voel zitten, dus toen zat er bloed in m’n broekje en dacht ik “huh… oh fuck ben ik dat ding vergeten”. Grootste faal was toen ik het tijdens het schoonmaken was vergeten. Toen lag er een halve gesmolten cup in de pan.

“Toen lag er een halve gesmolten cup in de pan.”

Wat is het beste aan de menstruatiecup?

Vooral op festivals is het fantastisch dat je niet de hele dag tampons moet verwisselen.

Wat zou jouw cup-ervaring beter maken?

Wat er beter aan mijn cup kan is dat mijn tuutje te kort is wat er voor zorgt dat het er soms lastig uit halen is. Verder is het zonde dat zo weinig mensen ervan weten! De menstruatiecup zou net zo bekend moeten worden als tampons.
Als ik het met andere mensen over de cup heb is de reactie heel wisselend. De een is heel geïnteresseerd en gaat het opzoeken, de ander vindt het maar vies klinken.

Jouw cup-verhaal delen?

Wil je vertellen over jouw cupervaring? Vul dit formulier in en dan werken wij een interview uit! We zijn benieuwd naar alle verhalen. Van nieuwe gebruikers en ervaren gebruikers, positieve maar ook de negatieve ervaringen.


Wil je reageren op dit bericht of wil je persoonlijk advies? Kom in onze besloten Facebookgroep!