De cupervaring van Elsy met de MeLuna

gepubliceerd op 16 juni 2019 door Nynke

Elsy (28) is op haar 18e overgestapt op de cup, die ze gebruikt in combinatie met wasbaar maandverband, en wil nooit meer wat anders. Voordat ze van de cup af wist gebruikte ze wegwerp maandverband. Ze heeft al de Lunette, MeLuna en OrganiCup getest maar de MeLuna zonder steeltje is haar favoriet.

“Ik gebruik al 10 jaar een cup en wil nooit meer iets anders.”

Hoe leerde jij over de menstruatiecup?

Elsy: “Ik zag een Franse reclame van Lunette voorbij komen. Die trok mijn aandacht omdat ik dat nog niet kende. Menstruatiecups waren toen helemaal niet bekend en ik besloot een cup te proberen, want ik vind nieuwe dingen proberen interessant.”

“Ik zocht online naar meer informatie en heb online bij Lunette en MeLuna zelf een cup gekocht, dat verliep heel vlot.”

Hoe was je eerste ervaring?

“Rond mijn derde menstruatie met de cup had ik door hoe alles moest. In het begin had ik enorm moeite met het steeltje. Maar alsnog was de cup het meest comfortabele wat ik ooit probeerde! Zelfs tijdens het sporten lekte ik niet meer door.”

Had je gelijk de juiste cup gevonden?

“Ik heb een Lunette cup, MeLuna cup en een OrganiCup gebruikt. En de Meluna zonder steeltje is mijn favoriet!”

“Na mijn bevalling was het even zoeken naar een nieuwe cup.”

“Na mijn bevalling was het even zoeken naar een nieuwe cup. Ik kwam uit op de MeLuna met ring omdat hij niet zonder steel beschikbaar was op die site. Maar ik wil toch nog op zoek naar deze cup zonder ring, want dat vind ik het prettigste.”

Heb je alleen goede ervaringen met de cup?

“Nou, ik heb wel eens mijn volle cup in de wc laten vallen en hem eruit mogen vissen! Toen heb ik hem gelijk twee keer gesteriliseerd.”

Vertel je anderen wel eens over de menstruatiecup?

“Ja, maar de meeste kijken heel verward als ik hierover vertel. Terwijl ik eerder verbaasd ben over hoe weinig zij over hun intieme zones weten! Sommige hebben meteen een soort walging en andere zijn juist benieuwd. Ik kan die walging van je eigen intieme zones maar moeilijk begrijpen.”

Heb je nog tips voor nieuwe cup-gebruikers?

“Gewoon proberen en geef jezelf tijd om eraan te wennen. Je kunt de cup ook alvast uitproberen voordat je ongesteld wordt. Dan kun je de handeling oefenen zonder knoeiboel.“

"Zelfs tijdens het sporten lekte ik niet meer door!" - Elsy (28)

Jouw cup-verhaal delen?

Wil je vertellen over jouw cupervaring? Vul dit formulier in en dan werken wij een interview uit! We zijn benieuwd naar alle verhalen. Van nieuwe gebruikers en ervaren gebruikers, positieve maar ook de negatieve ervaringen.


Wil je reageren op dit bericht of wil je persoonlijk advies? Kom in onze besloten Facebookgroep!