Nieuwe modellen voor de Groene Cup

gepubliceerd op 15 november 2017 door Nynke

De herkenbare Nederlandse Groene Cup heeft er twee nieuwe modellen bij gekregen en er komt zelfs nog een derde bij! Wij hebben alvast een preview.

Tijdens de Duurzame Week heb ik de modellen naast elkaar op de foto gezet, want Webvrouw had toevallig een stand naast Cupkiezer. Wat is het toch een kleine wereld, want daarnaast zat ook nog eens de stand van Genial Day waar ik ook al (mail)contact mee had gehad.

Nieuwe modellen menstruatiecup

Er is een nieuw model speciaal voor een lage baarmoedermond ontwikkeld en een medium-cup. Er komt zelfs nóg een model aan: de extra small.

 • Model I -> Maat Small
  • Inhoud: 20ml
  • Lengte: 50mm
  • Diameter: 42mm
 • Model II -> Maat Large
  • Inhoud: 25ml
  • Lengte: 55mm
  • Diameter: 45mm
 • Model III -> Maat Medium
  • Inhoud: 21ml
  • Lengte: 52mm
  • Diameter: 42,5mm
 • Model IV -> Maat Medium, short
  • Inhoud: 17ml
  • Lengte: 42mm
  • Diameter: 42,5mm
 • Model V -> Maat Extra Small
  • Lengte: 47mm
  • Diameter: 38mm

One 4 one donatieprogramma

Wat de Groene Cup bijzonder maakt, behalve dat ze door Nederlanders ontwikkeld zijn, is dat ze een donatieprogramma hebben. Voorheen doneerden ze er een aan iemand die door omstandigheden er zelf geen kon kopen, wanneer jij er een kocht. Maar onlangs is het aangepast en doen ze het alleen nog als er genoeg goede doelen zijn aan wie ze cups kunnen doneren. Als dat niet het geval is doneren ze een deel van de opbrengst aan het Gula Gula voedselbos in West Sumatra. Waar ze voor de komende vijf jaar al één hectare aangekocht hebben! Dat is al genoeg voor een boer en zijn gezin om van te kunnen leven. Zo help je met jouw aankoop niet alleen het milieu, je portemonnee en jezelf. Maar ook nog eens anderen! 🙂


Wil je reageren op dit bericht of wil je persoonlijk advies? Kom in onze besloten Facebookgroep!