Nieuwe cup: Beppy Cup (geschikt voor tijdens seks)

gepubliceerd op 4 juni 2020 door Nynke

Beppy komt met een nieuwe menstruatiecup, die je volgens hun in kunt houden tijdens de penetratie-seks. Zonder dat je partner het doorheeft!

Je kent het merk Beppy wellicht de Beppy sponsjes? Dat zijn ’tampons’ die je tijdens de penetratie-seks kunt inhouden. Nu komt het merk ook met een herbruikbare menstruatiecup. Van menstruatiediscs ben ik het wel gewend dat je ze kan dragen tijdens de seks, zonder dat je partner er iets van voelt. Maar een menstruatiecup waarmee dat kan, ken ik nog niet. Ik ben dan ook heel benieuwd wat er anders is aan deze cup, dat het wel kan.

Edit: Lees mijn review over de Beppy cup

Zodat je partner niet merkt dat je ongesteld bent

Op hun website staat:
“Zo kun je met de Beppy Cup bijvoorbeeld seks hebben tijdens je menstruatie, het is onzichtbaar, zodat je partner niet merkt dat je ongesteld bent. Bovendien hebben Beppy Cups geen steel, maar een lus om het verwijderen makkelijker te maken.”

Geen anti-conceptiemiddel
“Houdt er rekening mee dat je bij het gebruikt van de Beppy Cup tijdens de geslachtsgemeenschap gewoon zwanger kunt worden. Wacht na de geslachtsgemeenschap altijd even met het verwijderen van de Beppy Cup tot je vagina weer haar ‘normale’ vorm aanneemt. “

Welke modellen Beppy Cup zijn er?

Op de website zie ik (nog) geen informatie over welk formaat de cup heeft. Wel dat de cup zacht is zodat hij “zich vormt naar je lichaam.” (Aldus Beppy). En dat hij maar 1 maat heeft. Hij komt wel in verschillende pasteltinten.

Beppy CUP

Wat is er bijzonder aan de cup?

 • Je kunt de cup inhouden tijdens piemel-in-vagina penetratie-seks.
 • Beppy Cup heeft geen steeltje, maar een lusje.
 • De cup wordt per tweetal verkocht om het risico op Toxisch Shock Syndroom te verminderen.
 • Speciaal anti-lek flapje, in de cup. Meer info in deze video.
 • Verkrijgbaar is verschillende kleuren: Groen, Paars, Roze en Transparant.
 • Maar 1 maat:
  • Lengte (zonder steel): 4,5 cm
  • Steel: 1,5 cm
  • Diameter bovenkant: 4,5cm
  • Diameter onderkant: 3,2cm

Wat mijn bedenkingen zijn over deze nieuwe cup:

Vacuüm niet verbreken?

Ze zeggen dat je de cup via de lus er uit kunt halen, met maar één vinger. Dus je hoeft het vacuüm niet te verbreken? Dat lijkt me niet mogelijk. Daar ben ik dus heel benieuwd naar. Ik ken wel Keela Cup (later overgekocht door Flex) de die een speciale uitneem-steel had.

Korte cup

De cup is best kort. Voor mensen met een lage baarmoedermond is dat top, maar niet als je dat niet hebt. Dan kan de cup “gaan zweven”.

edit: bij nader inzien is het niet echt kort. 4,5cm is even lang als veel “grote” cups. Nog steeds lastig dat er maar 1 lengtemaat is.

Per twee verkocht

Ze verkopen de cup per tweetal, omdat ze zeggen dat je je cup na 1x gebruik gelijk moet steriliseren, om de kans op TSS te verkleinen. Hier is nog te weinig onderzoek naar gedaan om te kunnen claimen dat dit nodig is. Daarom kan het ook een marketingtruc zijn er ze duurder te kunnen maken.

Cup inhouden tijdens de seks

Ik vind het jammer dat ze het hebben over “seks hebben tijdens je menstruatie”. Alsof alle seks gelijk een piemel in een vagina is. Erg hetero-norm gedacht. Maar goed, dat doen ook alle disc-merken helaas.

Heb jij de cup al?

Ik hoop dat ze me snel een sample cup opsturen (edit: hebben ze gedaan, lees hier mijn review). Zodat ik jullie meer informatie kan geven. Heb jij de cup al geprobeerd? Laat ons dan vooral weten wat jouw ervaring er mee is!


Wil je reageren op dit bericht of wil je persoonlijk advies? Kom in onze besloten Facebookgroep!