Kom ook bij de CupClub!

gepubliceerd op 18 mei 2018 door Nynke

Omdat we best wat vragen krijgen leek het ons leuk om een Facebookgroep op te richten voor iedereen die over menstruatie(cups) wilt kletsen. Heb jij ergens vragen over of juist tips? Kom bij de CupClub!

Dingen die je er kunt doen:

  • Advies vragen
  • Tweedehands cups (ver)kopen
  • Vertellen over jouw menstruatie-site/blog/magazine/project
  • Lotgenoten ontmoeten
  • Ervaringen delen

Meld je nu aan bij de CupClub!

Het doel van de groep is om een veilige plek te hebben waar je met lotgenoten kan praten over alles rondom menstruatie.

Acceptatie

Om toegelaten te worden hebben wij drie vragen opgesteld om er zeker van te zijn dat iedereen die lidmaatschap aanvraagt, bewust is van onze regels. Waardoor we het voor iedereen een leuke maar vooral veilige plek kunnen maken
Ter verduidelijking: in tegenstelling tot veel menstruatiegerelateerde groepen verwelkomen wij iedereen die over oprecht over menstruatie(cups) wil praten. Omdat wij van mening zijn dat iedereen die met menstruatie te maken heeft welkom is. Daarnaast is niet iedereen die menstrueert vrouw en ook niet iedere vrouw menstrueert. Dit kan zijn doordat de persoon in kwestie geen baarmoeder (meer) heeft of doordat de persoon binnen het transspectrum valt.

Genderneutraal

Wij vragen dan ook van onze leden om genderneutraal taalgebruik te gebruiken. Dat wil zeggen dat we elkaar hier begroeten met termen als allemaal, iedereen en mensen. In plaats van heel specifiek dames, meiden en andere dingen die het maar over één gender hebben.


Wil je reageren op dit bericht of wil je persoonlijk advies? Kom in onze besloten Facebookgroep!