Ik gebruikte menstruatieondergoed

gepubliceerd op 19 juli 2018 door Nynke

Ik was al heel lang nieuwsgierig naar (THINX) menstruatieonderbroeken. De 30% korting op Menstrual Hygiene Day haalde me over om ze eindelijk te bestellen. (€69,84 incl €7,92 verzendkosten voor 3 onderbroeken). Uiteindelijk betaalde ik nog €30 importkosten dus waren ze alsnog ~€100 samen. Erg duur voor drie onderbroeken, maar ja ik had net vakantiegeld en voelde me rijk. Plus ze zouden voor veel comfort moeten zorgen en jaren meegaan.

  • Kijk je liever video’s dan dat je lange blogs leest? Dan heb je geluk! Want ik deed een live verslag op Instagram. Bekijk mijn video-review.

Waarom ik menstruatieonderbroeken wilde

Ik wilde ze als aanvulling op de menstruatiecup. Ik ben licht ongesteld en zeker na dag één (de heftigste dag), bloed ik nog maar weinig. Dan duurt het nog zo’n 3 dagen voordat het helemaal opgehouden is maar zeker de laatste dagen is het zo weinig dat de cup soms bijna leeg is. Op die dagen heb ik al aardig wat normale onderbroeken verpest omdat ik dan geen zin had om een cup te gebruiken… Maar soms heb ik gewoon geen zin om iets (een cup) in mijn vagina te dragen. Vooral ’s nachts leek het me ideaal om alleen met een onderbroek te hoeven slapen.

Wat is een menstruatie-ondergoed?

Ik zie het als wasbaar maandverband maar dan ingebouwd in een onderbroek en iets dunner en comfortabeler. THINX heeft vier lagen: 1e. tegen geurtjes, 2e. anti-bacterieel, 3e. absorberend en 4e. anti-lek. De onderbroeken verschillen qua capaciteit. Bij elke onderbroek staat hoeveel tampons ze vervangen.

THINX menstruatie ondergoed

Waar zijn ze van gemaakt?

Per onderbroek verschilt het waar ze van gemaakt zijn. De meeste zijn aan de binnenkant gemaakt van 95% Cotton en 5% Elastane. Met een buitenlaag van 89% Nylon en 11% Elastane. Maar je hebt ook de Cotton Bikini waarvan de buitenkant gemaakt is van 95% Organic Cotton en 5% Elastane. Ik heb daar één paar van en die zijn mijn favoriet, al zien ze er iets minder fancy uit, zoals je ziet op onderstaande foto.

Cheeky vs Cotton bikini na één keer wassen

Cheeky vs Cotton bikini na één keer wassen

Juiste maat vinden

Ik vond het lastig om de juiste maat te kiezen omdat je niet kan passen en ze uit Amerika komen. Je hebt wel 60 dagen de tijd om ze terug te sturen, maar toch wil je liever dat ze goed zitten. Ze hebben een maattabel op de site die ik gebruikt hebt.

Na goed meten kwam ik uit tussen een XL en een XXL. Ik draag maat 40/42 kleding, maar heb wel brede heupen. Ik wilde niet dat de onderbroek te strak zat, want niks is zo vervelend als snijdende bandjes, maar ik wilde ook niet dat ze te los zaten. Want dan was ik bang dat het er naast zou lekken.

Ik koos voor de Cheeky – XXL / BlackHi-Waist – XXL / Black en Cotton Bikini – XL / Black.

THINX Cheeky - XXL / Black, Hi-Waist - XXL / Black en Cotton Bikini - XL / Black.

Na één keer wassen

Mijn ervaring met THINX menstruatie-ondergoed

nacht 1: katoenen Bikini

[Bekijk op Thinx.com, €28,29] [Gedragen in de nacht naar dag twee van mijn menstruatie, die al aardig licht is]

De eerste keer dat ik hem aandeed voelde het verrassend comfortabel. Hij lijkt goed te zitten maar lubbert een beetje bij mijn billen, volgens mij door de extra stof.  Je hoort dit niet als je het draagt, maar het geluid van de onderbroek is anders dan “normaal”. Vooral op de plekken waar extra stof zit ritselt het een beetje als je er aan zit.

Ik heb er mee geslapen en werd 8 uur later wakker in een schoon bed. Hoera! Ik werkte die ochtend thuis en hield hem zelfs toen nog aan omdat het zo comfortabel zat. (En ik geen zin had om te douchen.) Alleen bij het plassen is het anders dan ik gewend ben met een cup, omdat je dan bij het afvegen ineens ook bloed afveegt. Dit is natuurlijk bij elk maandverband zo, maar dit was voor mij even wennen. Hoor je dat allemaal weg te vegen voordat je weer verder gaat met je leven? Want dan kost het aardig wat extra wc-papier, en ik doe dit (ook) om afval te verminderen.

Na 13 uur dragen ruik ik niks, en zie ik ook niks in de zwarte onderbroek. Dus ik vind het een chille aanvulling op de cup. Ik was nooit van plan om ze overdag te dragen, maar ik ben zo aangenaam verrast dat ik de volgende dagen ook alle onderbroeken overdag ging dragen!

 Cheeky – XXL / Black

Cheeky – XXL / Black

De volgende dag: Cheeky

[Bekijk op Thinx.com, €26,52] Dag drie van mijn ongesteldheid, die heel licht is!]

Ik droeg hem naar kantoor, spannend! Voor het eerst buitenhuis. Het is vooral wennen om geen andere producten te hoeven gebruiken. Maar ik ben heel tevreden. Zit lekker, niet doorgelekt en geen geurtjes.

Hi-Waist - XXL / Black

Hi-Waist – XXL / Black

Nacht drie: Hi-waist

[Bekijk op Thinx.com, €33,60]

Ik vind deze vooral echt heeel hi-waist. Dit ben ik niet gewend. Hij komt tot over mijn navel. Maar het zit wel heel lekker en ik vind het een mooi model! Weer niet doorgelekt. Gewoon succesvol!

Wassen

Na gebruik weekte ik de onderbroek even in koud water, spoelde hem uit en liet hem drogen. (Ze hebben zelf een lifehack met een sla-centrifuge voor het sneller drogen) Daarna gooide ik hem in de wasmand. Dit ging prima, maar het is wel iets extra werk dan normale onderbroeken. Je gaat je bloed zien, want het water verkleurt wat. Als je wasbaar maandverband gebruikt ben je dit vast al gewend.

Cheeky - XXL / Black, Hi-Waist - XXL / Black en Cotton Bikini - XL / Black.

Conclusie

Ik ben aangenaam verrast en ga ze sowieso nog vaker dragen dan ik van plan was!

Er zijn twee nadelen:

  1. Duur! Vooral door de importkosten. Maar ik zie het als een investering.
  2. Het kraakt een beetje. Maar dit is niet vervelend, gewoon wat gek.

De voordelen:

  1. Vergeten dat je menstrueert (zonder dat je een cup in je vagina draagt)
  2. Geen geurtjes
  3. Comfortabel
  4. Zien er mooi uit, fijne pasvorm.

Met deze link krijg je €10 korting!

Thinx menstruatieondergoed te koop in Nederland zodat je geen importkosten hoeft te betalen:
Een paar modellen zijn ook te koop bij asos!

 


Wat vind jij van menstruatieondergoed? Heb je nog meer vragen? Kom bij de Cupclub op Facebook, en deel je mening!

Benieuwd naar andere menstruatieondergoed-merken?

Ben jij op zoek naar de CUP die bij jou past?

Met 5 vragen weet ik jouw cup te vinden.

Doe de cupquiz

Ben jij op zoek naar de DISK die bij jou past?

Met 4 vragen weet ik jouw disk te vinden.

Doe de diskquiz


2 Responses

  1. […] je niet zeker of je cup volledig is uitgeklapt? Dan kun je voor de zekerheid een mensturatieonderbroek of (wasbaar) maandverband dragen. Zodat je je wel zeker voelt en niet bang bent dat je […]

  2. […] heb twee Modibodi onderbroeken getest, en ben 0 keer doorgelekt! Ik testte eerder als THINX onderbroeken, dat lees je hier. Aangezien ik benieuwd was naar hoe merken verschillen, heb ik meerdere merken gestest. De andere […]