De cupervaring van Naomi met de FemmyCycle low cervix

gepubliceerd op 7 april 2019 door Nynke

Naomi (27) gebruikt twee jaar de cup. Met haar lage baarmoedermond was het even zoeken naar de juiste cup, maar ze heeft hem gevonden: FemmyCycle low cervix. Met de cup gebruik ze als backup nog 1 wasbaar inlegkruisje per dag, ook al lekt ze nooit door. En ’s nachts gebruikt ze wasbaar maandverband omdat ze liever niet met de cup in slaapt. Voordat ze bij de #cupclub kwam gebruikte ze zo’n 360 maandverbanden per jaar.

Hoe leerde je de menstruatiecup kennen?

Naomi: “Ik hoorde voor het eerst van de cup toen een vriendin vertelde dat ze er een gebruikte. Ze legde uit wat het was en ik dacht echt ‘iewl’. En stelde verder geen vragen over de cup.”

“Ik gebruikte toen al wasbaar maandverband. Mijn twee jongste kids zatten in wasbare luiers dus ik was al bekend met het hele wasgebeuren. Hoe meer ik over de cup las, hoe nieuwsgieriger ik werd. Vooral omdat ik de eerste dagen van mijn menstruatie heftig ongesteld ben, en dan krijgt maandverband soms een plakkend gevoel. Dit is met wasbaar maandverband al een stuk minder dan bij wegwerp, maar toch is het geen prettig gevoel. Daardoor gaf ik de cup toch een kans.”

Hoe koos je je eerste cup?

“Ik heb me op Facebook aangesloten bij groepen over wasbaar maandverband en cups. Daar las ik even mee en koos toen een cup met de meeste positieve recensies: de diva cup.”

“Mijn eerste ervaring van het indoen was eigenlijk meteen goed, wat me verbaasde. Maar tijdens het dragen begon ik ongemak te voelen. Daardoor had ik al snel door dat dit niet de juiste cup was voor mij. De cup kwam te laag en zorgde daardoor voor irritatie.”

“Ik kwam er achter dat ik een lage baarmoedermond heb.”

“Ik ging weer verder zoeken en kwam er achter dat ik een lage baarmoedermond heb. Toen ik dat wist kon ik gericht verder zoeken kwam ik bij mijn cup uit: De FemmyCycle low cervix. Deze cup vond ik de eerste keren wel een stuk lastiger in doen. Ik wou hem dan het liefst door de wc spoelen… Maar toen ik eenmaal door had hoe het werkte, was het echt de perfecte cup voor mij.”

FemmyCycle low cervix

Waarom werkt de FemmyCycle low cervix cup voor jou? 

“Ik heb een lage baarmoedermond/hals en daardoor zit een gewone cup te laag, wat zeer irritant is. Met deze cup heb ik absoluut geen problemen. Nog beter zelfs: ik voel hem totaal niet zitten! Wat die lastige menstruatie veel aangenamer maakt.”

Vertel je wel eens anderen over je cup?

“In het begin, toen ik zelf nog zoekende was, sprak ik er niet over. Nu ik zelf helemaal overtuigd ben wil ik deze info graag met anderen delen. De reacties zijn verdeeld. Van ‘iewl’ tot ‘meer info!’ Het liefst geeft ik iedereen meer informatie zodat de ‘ieuw’-fase sneller weg gaat. We kunnen altijd proberen denk ik dan.”

Heb je tips voor nieuwe cupgebruikers?

“Laat je goed informeren en voel zelf naar je baarmoederhals/ mond. Er zijn ook Cup-party’s waar je heen kan gaan. Maar het is vooral gewoon proberen.“

“Ik kwam er achter dat ik een lage baarmoedermond heb.”

Jouw cup-verhaal delen?

Wil je vertellen over jouw cupervaring? Vul dit formulier in en dan werken wij een interview uit! We zijn benieuwd naar alle verhalen. Van nieuwe gebruikers en ervaren gebruikers, positieve maar ook de negatieve ervaringen.


Wil je reageren op dit bericht of wil je persoonlijk advies? Kom in onze besloten Facebookgroep!