De cupervaring van Ingrid met de Meluna

gepubliceerd op 24 februari 2019 door Nynke

Ingrid (47) gebruikt al 21 jaar lang een menstruatiecup! Ze heeft zo’n vier cups geprobeerd voordat ze bij de Meluna sport uitkwam. Als backup gebruikt ze soms wasbare inlegkruisje. Voordat ze overstapte gebruikte ze tampons en wegwerp inlegkruisje.

Hoe kwam je bij jouw menstruatiecup terecht?

Ingrid: “Ik heb de cup leren kennen toen ik op zoek was naar wasbare luiers. Ik las hoeveel milieuvriendelijker het was en heb er toen gelijk eentje besteld. Ik had de Keeper cup op internet gevonden en gekocht, maar veel informatie was er toen nog niet over te vinden.”

"Na een tijdje bleek dat ik een latex-allergie had."

“Mijn eerste cup was gemaakt van latex (rubber) en ik kreeg bij het gebruik steeds jeuk. Na een tijdje bleek dat ik een latex-allergie had. Maar toch bleef ik die cup gebruiken omdat er geen siliconen alternatief was. Ondanks de jeuk was ik onmiddellijk overtuigd! Ik heb nooit problemen ondervonden met inbrengen of eruit halen. Ik heb ondertussen al een viertal cups gehad en blijf fervent voorstander. Ik gebruik nu de Meluna sport-editie.” 

Vertel je anderen wel eens over de cup?

“Ik heb de cup al dikwijls aangeraden maar pas toen er over de cup gesproken werd in één of ander tv-programma kreeg ik andere reacties: voorheen werden wel eens neuzen gekruld, nu komen er soms vragen.”

Heb je een tip voor nieuwe/toekomstige cuppers?

“Blijf rustig als het niet vanzelf lijkt te lukken.”


Jouw cup-verhaal delen?

Wil je vertellen over jouw cupervaring? Vul dit formulier in en dan werken wij een interview uit! We zijn benieuwd naar alle verhalen. Van nieuwe gebruikers en ervaren gebruikers, positieve maar ook de negatieve ervaringen.


Wil je reageren op dit bericht of wil je persoonlijk advies? Kom in onze besloten Facebookgroep!