Menstruatie-animatie van Rachelle

Enquête: Waarom smokkelen we die tampon eigenlijk naar de WC?

gepubliceerd op 3 juni 2021 door Gast Blogger

Rachelle maakt illustraties om taboes bespreekbaar te maken. Ze is nu bezig met een animatie waarin ze graag verdrietige, grappige maar voornamelijk herkenbare verhalen wil delen. Dus heb jij zo’n verhaal? Dan hoort ze die graag.

Gastblog door Rachelle

Eerste menstruatie op kamp

De eerste keer dat ik menstrueerde was op de dag voor dat ik naar groep 8 kamp zou gaan. Er was voor mij geen ergere dag waarop het kon gebeuren! Ik wist niet hoe ik ermee om moest gaan. Samen met nog 20 andere meiden op een kamer zonder enige privacy, vreselijk! Het hele kamp heb ik mij ongemakkelijk gevoeld en ben ik bang geweest om door te lekken.

Illustraties om taboes bespreekbaar te maken

Nu maak ik illustraties en animaties over maatschappelijke onderwerpen, omdat ik taboes bespreekbaar wil maken. Weg met de negativiteit! En meer eigenliefde!

Een heel belangrijk onderwerp waar we veel te weinig over spreken is de menstruatie. De tampon stiekem naar de WC smokkelen en je doodschamen wanneer je bent doorgelekt. Herkenbaar?  

Waarom smokkelen we die tampon eigenlijk naar de WC?

In mijn volgende animatie wil ik dit onderwerp onder de aandacht brengen, want waarom smokkelen we die tampon eigenlijk naar de WC? Dat is toch helemaal niet nodig. Wij menstrueren zo’n 2700 dagen van ons leven, dat is toch al reden genoeg om erover te praten!

Jouw verhaal delen?

In de animatie wil ik verdrietige, grappige maar voornamelijk herkenbare verhalen delen. Zou jij mij hiermee willen helpen? Volg de link naar de enquête: https://linktr.ee/Rachellustrations

Als je nog meer met mij wilt delen kan je mailen naar: rachellebakker1 [at] gmail.com

Menstruatie-animatie van Rachelle

Wil je reageren op dit bericht of wil je persoonlijk advies? Kom in onze besloten Facebookgroep!