Menstruatiecup versus een tampon

Menstruatiearmoede in Nederland

gepubliceerd op 18 november 2019 door Nynke

Period Poverty is een groot probleem in Het Verenigd Koninkrijk. Zo groot dat scholen besloten hebben gratis menstruatieproducten te verstrekken zodat kinderen geen school hoeven te missen. Maar ook in Nederland kan niet iedereen tampons of maandverband betalen. Ook hier zijn er mensen die moeten behelpen met vodden, wc-papier of kranten; of werk of school moeten missen tijdens hun menstruatie. Dat blijkt uit onderzoek van De Bovengrondse.

Onderzoeksrapport menstruatiearmoede

De Bovengrondse heeft een verkennend onderzoek gedaan om erachter te komen of menstruatiearmoede een probleem is in Nederland. Lees hier het volledige onderzoeksrapport.

Het Damesverband

Naast onderzoek doen, willen ze ook mensen helpen. Het Damesverband is een inzamelactie om producten te regelen voor de honderden mensen waarvan tijdens ons onderzoek bleek dat ze die niet of nauwelijks kunnen betalen.

Doneer hier

Kun jij wat missen? Doneer dan, zodat er menstruatieproducten kunnen worden gekocht voor mensen die dat niet kunnen veroorloven. Het project draait volledig op donaties en heeft een streefbedrag van 50.000 euro. 


Wil je reageren op dit bericht of wil je persoonlijk advies? Kom in onze besloten Facebookgroep!