Mooi initiatief: ‘Klinikastje’ met gratis menstruatieproducten

gepubliceerd op 22 maart 2021 door Nynke

In park Lepelenburg in Utrecht is sinds kort een kastje te vinden waar je essentiële hygiene producten kan pakken en neerleggen. Sinds eind december hing er aan de 2e Daalsedijk 2a al een ‘klinikastje’, bij de Utrechtse Weggeefwinkel. Nu is er een tweede bij gekomen!

Volgens de Weggeefwinkel was het eerste kastje een succes. Er is een grote omloop van hygiëneproducten. De Weggeefwinkel had daarom besloten het project door te zetten en het klinikastje permanent te laten hangen. [bron]

In de kastjes is er plek voor:

  • Maandverband
  • Tampons
  • Mondkapjes
  • Zakdoekjes
  • Pleisters
  • Tandpasta

Locaties Klinikastjes Utrecht:

  • 2e Daalsedijk 2a, Utrecht
  • Park lepelenburg, Utrecht
Foto: met Francis

Wil je reageren op dit bericht of wil je persoonlijk advies? Kom in onze besloten Facebookgroep!