Snuggs menstruatieondergoed review

gepubliceerd op 27 mei 2021 door Nynke

Ik testte twee menstruaties lang Snuggs menstruatieondergoed uit. De onderbroeken hebben een iets anders kruis dan ik gewend ben van period ondergoed, maar ze deden wat ze moesten doen. Ik ben 0x doorgelekt!
Benieuwd naar mijn bevindingen? Lees dan verder!

snuggs menstruatieondergoed review

Wat is menstruatieondergoed?

Wat is menstruatieondergoed?

Menstruatieondergoed is een onderbroek met (een soort) ingebouwd maandverband in het kruis. Dit absorberende kruisje bestaat uit meerdere lagen en vangt het menstruatiebloed op. Je draagt een menstruatieonderbroek maximaal 10 uur en spoelt hem daarna met koud water uit om hem vervolgens te wassen (met je andere kleding) op maximaal 40 graden. Kijk bij het kopje “hoe onderhoud ik mijn menstruatie-ondergoed” voor meer informatie over het wassen en drogen. 
Swaens, Snuggs, Modibodi, THINX en Lotties menstruatieondergoed naast elkaar aan een waslijn.

Swaens, Snuggs, Modibodi, THINX en Lotties menstruatieondergoed naast elkaar aan een waslijn.

 

Verschillende modellen menstruatieondergoed met verschillende absorptie 

De menstruatieonderbroeken komen in verschillende modellen, net als bij normale onderbroeken. Zo zijn er bijvoorbeeld high waist, string en boxers en per model verschilt het hoeveel vocht ze kunnen absorberen. Let er bij het aanschaffen dus goed op dat je een absorptie kiest die bij jouw menstruatie past. Per merk verschilt dat ook weer.  Zoals met veel andere menstruatie-producten: hoe meer je menstrueert, hoe vaker je ze zult moeten verschonen. Je kunt ze ook gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld de cup. Of alleen op de dagen dat je wellicht ongesteld wordt of juist op die laatste dagen dat je nog maar een beetje bloedt.

Materialen menstruatie-onderbroeken

De meeste menstruatie-onderbroeken worden gemaakt van katoen of nylon. Meestal zit er een waterdichte ademende laag PUL (poly urethaan laminaat) in. De absorberende ingenaaide kruisjes zijn meestal van katoen of bamboe gemaakt.  Waar ze precies van gemaakt zijn heeft veel invloed op de werking van de menstruatieslip. Dus als je het merk niet kent, let daar dan goed op. 

Menstruatieondergoed bestellen

Bekijk hier alle verkooppunten van alle menstruatie-ondergoed merken die te vertrouwen zijn!

Menstruatieondergoed ervaringen

Lees hier alle reviews van menstruatieondergoed. Zoals Nynke’s mening over THINX menstruatieondergoed en Modibodi menstruatie-ondergoed!

Waarom zou je een menstruatieonderbroek gebruiken?

Gemiddeld gooien menstrueerders 10.000 tampons en/of maandverbanden in hun leven weg, wat gelijk staat aan zo’n 240 tampons per jaar. Met een menstruatieonderbroek bespaar je dus veel afval!

Ook zitten ze lekker, zijn mooi, geuren niet en ze hebben veel capaciteit. Je kunt ze als back-up gebruiken of gewoon als hoofd menstruatie-opvang-methode.

Menstruatiebroekjes zijn ideaal op dagen dat je ongesteld zou kunnen worden. Ook zijn ze te gebruiken bij ongewild urineverlies.

Is er iets mis met tampons of wegwerp maandverband?

Wegwerp menstruatieproducten kunnen chlorides, pesticiden en aceton bevatten, en ze zitten vol met plastics. Die chemicaliën kunnen leiden tot irritatie, ontstekingen, allergieën en hormoonverstoring.

Hoe werkt menstruatieondergoed precies?

De werking van een menstruatieonderbroek zit hem in het absorberende kruis. Hoe meer vocht deze kan opvangen, hoe langer jij hem kan dragen. 

Het kruisje bestaat uit meerdere lagen. Het verschilt per merk hoeveel, meestal ziet er er zo uit:

 1. De 1e laag werkt tegen geurtjes en is vocht-afdragend. Dit zit tegen je vagina aan. Bloed, afscheiding en urine worden opgenomen in de laag eronder. 
 2. De 2e laag is de absorberende laag, vaak anti-bacterieel. Dit is meestal katoen of bamboe.
 3. De 3e laag is anti-lek. Dit is meestal PUL poly urethaan laminaat.
 4. De onderste laag is meestal de ademende laag. Vaak dezelfde stof als de rest van je onderbroek.

Wat zijn de voordelen met menstruatieondergoed?

De voordelen van menstruatieondergoed zijn:

 • Je kan ze 10 uur dragen. Dus je kunt 10u lang vergeten dat je menstrueert. 
 • Ze zijn praktisch geurloos (zeker in vergelijking met wegwerp maandverband)
 • Ze zijn comfortabel (verschilt -uiteraard- per merk en model)
 • Ze zien er mooi uit. Ze komen (tegenwoordig) in hele mooie modellen ondergoed. Mijn menstruatieonderbroeken zijn mooier dan mijn reguliere onderbroeken!
 • Je hoeft geen menstruatieproduct in te brengen. Sommige vinden het tellen als Free Bleeden.
 • Je produceert geen extra afval.
 • Ze gaan lang mee, dus je hoeft niet elke maand weer tampons te kopen. Ze gaan zo’n 20 – 75 wasbeurten mee (verschilt per merk). Meestal betekent dat, dat de werking van de laagjes in het kruisje wat minder worden. Je kunt hem blijven dragen tot hij uit elkaar valt.
 • Menstruatiebroekjes zijn ideaal op dagen dat je ongesteld zou kunnen worden of juist bijna niet meer ongesteld bent. 
 • Ze zijn ook te gebruiken bij ongewild urineverlies.
 • Ze zijn onzichtbaar bij bijvoorbeeld omkleden.
 • Ze zijn ideaal voor sporten en om in te slapen. Je maandverband kan bijvoorbeeld nog wel verschuiven bij sporten of slapen, deze niet. 
 • Bij wasbaar maandverband voel je nog wel eens de sluiting zitten, dat hebben deze niet!

Bekijk hier alle verkooppunten van alle menstruatie-ondergoed merken!

Wat zijn de nadelen van menstruatieondergoed?

De nadelen van menstruatieondergoed zijn:

 • Duur(der dan normale onderbroeken). In een set zijn ze wel voordeliger.
 • Je moet omkleden bij het verschonen, dus schoenen en broek uit. Modibodi heeft wel een paar onderbroeken met haakjes aan de zijkant, zodat je ze makkelijker kan verwisselen.
 • Als je onderweg wilt verschonen, moet je een extra zakje meenemen om je gedragen ondergoed in te bewaren.
 • Beetje luier-gevoel bij de onderbroeken met een veel opslag, omdat het kruisje dan wat dikker en langer is. Vooral als je onderbroek niet goed aansluit om je billen maar iets te groot is. 
 • Als ze vol zitten beginnen ze als een soort natte zwembroek te voelen.
 • De dikkere gedeeltes van je menstruatie blijven op de oppervlak van het kruis liggen (wel met een wc-papiertje eraf te vegen).
 • Je hebt meer wc-papier nodig om je menstruatie af te vegen na elk wc-bezoek (in tegenstelling tot inwendige producten zoals een tampon om een cup).
 • Het kraakt een beetje. Maar dit is niet vervelend, gewoon wat gek.
 • Ze gaan 20 – 75 wasbeurten mee. Dus niet 10 jaar, zoals een menstruatiecup.

Bekijk hier alle verkooppunten van alle menstruatie-ondergoed merken!

Hoeveel bloed vangt menstruatieondergoed op?

Het verschilt per model hoeveel vocht menstruatieondergoed kan absorberen. Ze kunnen tot wel 4 theelepels vocht (bloed, afscheiding of urine) opvangen. Dat is gemiddeld gezien meer dan genoeg. 

Bij de meeste merken staan een aantal druppels bij het product, zodat je weet hoeveel ze kunnen absorberen. Die staan namelijk ook op wegwerp tampons en andere menstruatie-producten. Dus op die manier makkelijk te vergelijken.

Hoeveelheid bloed in menstruatieondergoed:

1 druppel = 2,5 ml = 0,5 tampon = 0,5 theelepel =🩸

2 druppels = 10 ml = 1-1,5 tampons = 1-2 theelepels = 🩸🩸

3 druppels = 15 ml = 1,5-2 tampons = 2 theelepels = 🩸🩸🩸

4 druppels = 20 ml = 2-3 tampons = 3-4 theelepels = 🩸🩸🩸🩸

Papieren verpakking

Ik ontving 1 Snuggs menstruatieonderbroek in ruil voor een onafhankelijk review (deze dus). Benieuwd naar mijn gefilmde unboxing? Die vind je op Youtube. Het eerste wat me opviel is de fijne papieren verpakking. Geen plastic, zoals het hoort!

Snuggs kruisje met gaten

Opvallend aan het absorberende kruis van Snuggs is dat er grote gaten in zitten. Ik vind ze er estetisch erg mooi uit zien, maar ik was ook benieuwd of ze functioneel nut hadden. Dus ik mailde Snuggs met die vraag en het antwoord was: De “gaten” zijn er om de vloeistof sneller af te voeren, om je een droog gevoel te geven. Ze zijn dus voor de vochtafvoer.
Klinkt allemaal geweldig, maar ik heb geen verschil gemerkt met andere merken die geen grotere gaten hadden. Ik heb ze ook maar twee dagen kunnen testen in twee maanden. Dus ik zal er in de toekomst om blijven letten!

De pasvorm van Snuggs menstruatieondergoed

De pasvorm is net wat te los voor mij, waardoor hij niet heel mooi strak rond mijn billen zit. De naad waar het kruisje overgaat in de normale onderbroek is ook vrij dik. Zo dik dat hij een beetje schuurt tijdens het lopen, dat heb ik bij andere merken niet gehad. Dit kan ook komen omdat de pasvorm niet perfect is voor mij. Want ik heb de naad vergeleken met andere merken, en die hebben ook daar een dikke naad zitten. Maar die voel ik niet zitten of schuren tijdens het dragen, maar bijvoorbeeld wel als je met je handen over je billen gaat.

Meet jezelf altijd op voordat je menstruatieondergoed aanschaft en kijk op de maattabel van het merk welke maat je dan moet hebben! (Ik heb dat ook gedaan, en bij andere merken zaten ze dan altijd perfect)

Wat is mijn ervaring met Snuggs menstruatieondergoed?

Voornamelijk goed! De onderbroek doet wat hij moet doen: menstruatie opvangen en droog aanvoelen. Omdat ik maar 1 exemplaar had, kon ik hem maar 1 dag per maand testen. Ik was ze liever niet tussendoor, aangezien ze ook nog een dag moeten drogen.

Alleen de pasvorm vond ik dus niet perfect, waardoor de naad een beetje ging schuren als ik veel liep, maar verder is het een goede menstruatieonderbroek! Ik denk dat als hij beter aansluit, hij niet schuurt.

Ik ben niet doorgelekt, dus dat is top. Ik denk dat ik deze vooral ’s nachts ga dragen, wanneer ik niet loop.

Snuggs verschillende modellen

 • Bikini – twee druppels – €32
 • Classic – in twee of drie druppels – €32 of 36
 • Hugger – vier druppels – €38
 • High Waist (die had ik) – twee of drie druppels – €38 of €42
 • Overnight model – drie druppels – €44

Snuggs in het kort

Merk: Snuggs wear
Maten: XXS (<74cm heup) t/m XXXL (>118 heup) Maattabel.
Verschillende modellen: Ja, 5.
Verzonden uit welk land (importkosten): Tsjechië, binnen de EU geen importkosten.
Gemaakt van: Nylon, polyester, polyurethaan en katoen.
Prijs van t/m: €32 t/m €44
Heeft korting per set: Ja. Als je er meerdere koopt in een keer is het goedkoper.
Worden gemaakt in: Ik kon het niet goed vinden op hun website maar op de onderbroek staat Tsjechië.
Inclusief taalgebruik: Ze proberen het. Maar qua fotografie is het nog erg eentonig.
Bijzonderheden: gratis verzending binnen de EU
Officiële websitehttps://snuggs.nl/
Bestellen via: https://snuggs.nl/products

Disclaimer Ik kreeg een Snuggs onderbroek opgestuurd in ruil voor een onafhankelijke review. Ze hebben niet van te voren dit mogen lezen of aanpassingen gedaan. Alles wat je hier leest is 100% mijn eigen mening.

Benieuwd naar andere menstruatieondergoed-merken?


Wil je reageren op dit bericht of wil je persoonlijk advies? Kom in onze besloten Facebookgroep!