De Cupervaring van Veerle met de Meluna small

gepubliceerd op 2 juni 2019 door Nynke

Veerle (22) is dit jaar overgestapt op de menstruatiecup. Ze is licht ongesteld en gebruikte 180 tampons per jaar. Voor de cup was ze 3 á 4 dagen ongesteld met twee lichte dagen daar achteraan. Met de menstruatiecup is dat verkort tot 3 dagen! Met behulp van de quiz vond ze haar cup: de doorzichtige MeLuna Classic Small met blauwe glitters.

Hoe ben je bij jouw eerste cup gekomen?

Veerle: “Heel, heel lang geleden (7 jaar misschien wel?) schreef blogger Beautygloss iets over de cup. Het klonk wel goed, ik was wel overtuigd dat het een goed product was, maar ik nam niet de stap om het te kopen. Toen was het ook niet zo trending.”

“Mijn beste vriendin had er een aangeschaft, en zij was enthousiast.”

“Met de jaren werd de cup steeds populairder, maar ik denk dat ik het pas een jaar of twee echt vaker voorbij zie komen. Mijn beste vriendin had er een aangeschaft en zij was enthousiast, zij was de eerste die ik kende die het gebruikte. Ik vond het moeilijk om te weten welke maat ik nodig had. Cupkiezer heeft geholpen met kiezen waardoor ik voor de MeLuna koos. Dit was een van de goedkoopste en had de meeste keuze in maten, vormen, steeltjes, etc.”

Wat was je eerste ervaring met de cup? 

“Top! Het inbrengen viel me 100% mee, ik had dit voor mijn menstruatie een keer ‘droog’ geprobeerd. De eerste keer eruit halen was wel even spannend en even ‘wrikken’. Het duurde even voordat dit soepel ging.
De eerste menstruatie vond ik al zoveel schoner dan voorheen: Niet doorlekken, geen urine over je tampontouwtje, 2x per dag eruit halen, en dan het liefst in douche, zodat je rustig je vulva en handen kan schoonmaken. Dan voel je je meteen weer fris.

“Niet doorlekken en geen urine over je tampontouwtje”

Hoe bevalt de cup nu?

“Ik gebruik MeLuna Classic Small en vind hem nog steeds heel fijn. De cup vacuüm krijgen vind ik soms nog wel lastig, het voelt alsof ik maar wat doe om hem vacuüm te krijgen. Ik heb het idee dat hij iets soepeler is geworden na een paar keer gebruiken. Daarom wil ik misschien ook de stevigere versie aanschaffen. Ik wilde per se glitters (je moet het een beetje gezellig houden), dus ik heb een doorzichtige cup met blauwe glitters. Maar na een paar maanden in gebruik, is hij wat verkleurd, ondanks gewoon reinigen. Voor de rest ben ik als een evangelist iedereen aan het overtuigen! Ik heb al mensen weten te overtuigen, maar sommige blijven het raar vinden.

Nog een faal-moment?

“Vorige maand was ik op een belangrijke conferentie en ik voelde nattigheid, letterlijk en figuurlijk. Bleek dat de cup niet vacuüm was… Toen was het best wel een bende, omdat het natuurlijk naast die cup loopt. De combinatie van conferentie, witte blouse en een oud toilet was ook niet de perfecte omstandigheid.”

Heb je een tip voor nieuwe cupgebruikers?

“Haak niet meteen af, en zet je erover heen als je geleerd hebt dat menstruatiebloed vies is. Je kunt altijd je handen wassen als er wat bloed op komt.”

"Het inbrengen van de menstruatiecup viel me 100% mee, ik had it voor mijn menstruatie een keer droog geprobeerd." Veerle (22)

Jouw cup-verhaal delen?

Wil je vertellen over jouw cupervaring? Vul dit formulier in en dan werken wij een interview uit! We zijn benieuwd naar alle verhalen. Van nieuwe gebruikers en ervaren gebruikers, positieve maar ook de negatieve ervaringen.


Wil je reageren op dit bericht of wil je persoonlijk advies? Kom in onze besloten Facebookgroep!