De cupervaring van Annet met de OrganiCup

gepubliceerd op 14 juli 2019 door Nynke

Annet (23) gebruikt twee jaar de OrganiCup A en soms een inlegkruisje. Voorheen gebruikte ze zo’n 240 tampons per jaar. Lees verder over haar positieve ervaring met de OrganiCup maar ook vooral wat ze vindt wat beter kan.

Hoe kwam je bij de menstruatiecup?

Annet: “Ik hoorde van een teamgenoot over de menstruatiecup. Die was niet heel enthousiast maar omdat ik gynaecologie studeer was mijn interesse wel gewekt. Een tijdje later zag ik een advertentie van de OrganiCup voorbij komen en daardoor ben ik gezwicht. Dat de cup afvalvrij is en dat je hem zo lang kan inhouden waren de dingen die mij overhaalde. Het leek me leuk om eens te proberen.” 

Waarom koos je voor de OrganiCup?

“Ik had op hun advertentie geklikt, ik wist helemaal niet van het bestaan van andere cups af!”

“Ik gebruik de OrganiCup nu twee jaar en vind hem nog steeds top. Hij klapt volgens mij alleen niet goed uit maar gelukkig geeft dat nooit problemen. Door Cupkiezer heb ik begrepen dat mijn bekkenbodemspieren waarschijnlijk te sterk zijn.”

“Ik heb begrepen dat mijn bekkenbodemspieren te sterk zijn.”

Hoe was je eerste ervaring met de cup?

“Goed. Het erin doen en het eruit halen was even een gedoe maar dat lijkt me normaal. Ik heb wel het idee dat wanneer hij niet uitklapt, wat hij nooit direct doet, ik nog steeds niet doorlek. Pas als ik hem vergeet en hem te lang in laat zitten, lek ik een beetje door. Ik was eigenlijk vrij snel overtuigd van de voordelen van de cup.”

Oké, je bent positief over de cup. Maar wat kan er beter aan jouw cupervaring?

“Ik was dit weekend ongesteld in de Bush in Afrika. Toen was het wel even een uitdaging, omdat er geen echte wc was. Maar ook in Nederland is het lastig omdat er vaak in openbare wc’s geen kraantje bij de wc zit, dat is jammer.”

“Uitkoken vind ik een drama want zowel in een pan als in een speciaal uitkookbakje voor in de magnetron gaat hij drijven en dan kook je feitelijk maar de helft uit.”

“Ik ben ook een keer heel erg ongesteld toen ik ging bubbelen in de sauna: dat ging echt niet goed. Het resulteerde in veel rode vlekken op mijn handdoek.”

Vertel je anderen wel eens over de cup?

“Ik raad hem iedereen aan, maar niet iedereen was enthousiast. Een vriendin krijgt hem niet goed in en mijn zusje lekt vaak door omdat ze meer vloeit. Ik denk dat het bij mij heel goed gaat, maar dat het niet voor iedereen een succes is.“

“Ik werk in de gezondheidszorg en vind zelf niet zoveel meer vies”

“Als ik mensen over de cup vertel vinden ze het vaak vies. Ik werk in de gezondheidszorg en vind zelf niet zoveel meer vies. Maar andere mensen zijn meestal niet geïnteresseerd.”

Heb je nog tips voor nieuwe gebruikers?

“Laat hem niet in de wc vallen. En er zijn cups met glitters beschikbaar, die moet je zeker overwegen.”

"Dat de cup afvalvrij is en dat je hem zo lang kan inhouden waren de dingen die mij overhaalde." - Annet (23)

Jouw cup-verhaal delen?

Wil je vertellen over jouw cupervaring? Vul dit formulier in en dan werken wij een interview uit! We zijn benieuwd naar alle verhalen. Van nieuwe gebruikers en ervaren gebruikers, positieve maar ook de negatieve ervaringen.


Wil je reageren op dit bericht of wil je persoonlijk advies? Kom in onze besloten Facebookgroep!