Genialday menstruatiecup review

gepubliceerd op 4 mei 2018 door Nynke

De Genialday is te herkennen aan aan de donkerroze kleur. Er zijn twee maten (of modellen): medium en large, zoals bij veel andere merken ook het geval is. Wat niet zo doorsnee is, is dat de cup gemaakt is van TPE in plaats van silicone. Dus heb je een latex-allergie? Dan kun je deze cup wel gebruiken! Verder voelt de cup iets zachter aan dan de cups die ik heb.

Side note: Ik vind het vrij verwarrend dat het (Nederlandse?) merk Gentle Day heet, en de cup Genial Day. Ik dacht eerst dat het een typefout op de verpakking was, haha. Dus als ik die namen door elkaar haal, komt dat daardoor. Maar ik bedoel steeds de Genialday cup.

Genialday cup doosje

Unboxing

In de verpakking vind je een stoffen zakje om je cup in te bewaren en een uitlegfolder in de talen: EN, LT, EE, LV en PL. Bij mij zat er geen NL bij, wat ik niet erg vind als er engels bij zit, maar toch wat gek.

Genialday cup unboxing

Wat er allemaal bij mijn Genialday Cup L kwam.

Opmerkelijk aan de cup

details van de vier gaatjes en het gat in het steeltje

details van de vier gaatjes en het gat in het steeltje

De cup heeft vier gaatjes, wat fijn is omdat het vacuüm dan makkelijker verbreekt bij het eruit halen.
Nadeel: het steeltje is hol, waardoor die moeilijker is om schoon te maken. De gaatjes kun je schoonmaken door de cup te vullen met water, en met je hand de cup af te sluiten. Wanneer je de cup inknijpt spuit het water door die kleine gaatjes. Hoe je de steel schoon maakt weet ik niet. Als je daar nog tips voor hebt, hoor ik die graag!

Afmetingen van de genialday cups

Genialday M

 • Inhoud: 25ml
 • Lengte: 55mm
 • Diameter: 43mm

Genialday L

 • Inhoud: 30ml
 • Lengte: 54mm
 • Diameter: 46mm

Overige informatie:

 • Steel: holle steel
 • Hardheid: iets zachter dan de regular
 • Steellengte: 12mm
 • Materiaal: TPE
 • Meetlijnen: Ja, tot 20 ml. (wel in spiegelbeeld geschreven)

Meluna classic Shorty XL, Organicup S en Gentle Day Cup L

Vouwmethodes voor de menstruatiecup

Vouwmethodes voor menstruatiecups

Conclusie:

De genialday cup is een prima menstruatiecup. Omdat hij gemaakt is van TPE is hij ideaal als je een siliconen-allergie hebt. Maar ook zonder allergie is het een goede cup ;). Hij is wat zachter dan de andere cups die ik al heb (Organicup en MeLuna), wat makkelijk is bij het uithalen maar misschien problemen kan opleveren als je sterke bekkenbodemspieren hebt. Maar daardoor kun je hem wel makkelijker vouwen voor het inbrengen. Dat het steeltje hol is vind ik vervelend, want het voelt alsof ik die niet goed kan schoonmaken.

Je kunt de cup hier bestellen.


Wil je weten welke menstruatiecup bij jou past? Doe de Cupkiezer!

Disclaimer: De Genialday cup heb ik gekregen.


Wil je reageren op dit bericht of wil je persoonlijk advies? Kom in onze besloten Facebookgroep!