Beppy cup review: geen beginners cup

gepubliceerd op 16 juni 2020 door Nynke

De Beppy cup is een cup met een nieuw ontwerp. Ik schreef al eerder over de cup, voordat ik hem had ontvangen. Ik heb ondertussen drie Beppy cups ontvangen (gekregen). Twee normale Beppy cups, en één hardere. Het grote voordeel van de cup zou zijn dat je er ook penetratie-seks mee kunt hebben, zonder dat je partner het voelt of dat je doorlekt. Ik testte de cup uit en voor mijn gevoel hebben ze veel consessies moeten doen wat betreft het ontwerp.

Eerste ervaring met de Beppy Cup

Ik werd een paar dagen nadat ik hem kreeg ongesteld. Heel benieuwd naar de cup pakte ik hem op de wc erbij. Ik merkte al gelijk dat het vouwen anders moet dan bij v-vormige cups. Ik probeerde verschillende vouwen en kwam er achter dat de c-vouw het beste werkt. De 7-vouw (mijn favoriet) werkte voor geen meter, net als de indruk-vouw. Om daar achter te komen had ik de cup al meerdere keren in en uit moeten doen. En ik kan je vertellen, dat als je dit doet terwijl je net ongesteld bent geworden er dus elke keer weer bloed op de cup zat. Dus ik moest hem ook steeds weer omspoelen, wat lastiger gaat door de anti-lekrand.

Tip: test hem uit als je niet ongesteld bent.

De c-vouw en in het midden vastpakken.

Uiteindelijk probeerde ik de cup met de c-vouw in te doen. In de handleiding staat dat de onderkant van de cup plat moet zijn, dan weet je zeker dat hij goed zit. Maar ik kreeg de cup niet diep genoeg om dat voor elkaar te krijgen. Na een paar keer in- en uitdoen, had ik hem redelijk goed in. Als ik er aan trok leek hij vacuüm te zitten. Alleen de onderkant was niet plat, maar wel redelijk. Ik besloot het zo te houden, en als back-up een menstruatieonderbroek aan te doen.

Alles naast de cup

Ik had buitenshuis met een vriendin afgesproken en een paar uur later kwam ik weer thuis. Toen ik naar de wc ging zag ik dat er veel naast gelekt was. Ik haalde de cup er uit en zag dat er niks in de cup zat… De bovenkant was dus niet vacuüm getrokken en zat waarschijnlijk naast mijn baarmoedermond. Het eruit halen was ook niet heel makkelijk, omdat de onderkant wat schuin zat, kon ik ook het lusje niet goed voelen. Beppy zegt dat je de cup er met 1 vinger uit kan halen, maar ik had echt wel meer vingers nodig.

Beppy Cup advies van Beppy

Ik had de handleiding gelezen maar daar stond niet veel meer informatie in. Daarom nam ik maar direct contact op met Beppy via Instagram. Daar werd ik goed geholpen (zelfs in het weekend). Ze gaf me de tip om de cup niet aan de onderkant, maar een beetje in het midden vast te pakken tijdens het in doen. En de C-vouw te gebruiken (daar was ik ook al achter).

Ondertussen was ik al niet ongesteld meer. Dus ik heb het nog niet geprobeerd, maar dit was wel wat ik zelf ook al deed. Ik heb het zelfs onder de douche geprobeerd, met één been omhoog. Maar ook dat werkte niet. Wellicht is mijn baarmoedermond te laag. Ik geef de Beppy cup mijn volgende menstruatie nog een kans (dan zul je hier wel een edit-stukje zien verschijnen).

Ik was blij toen ik weer even mijn favoriete cup kon gebruiken, zodat ik me geen zorgen hoefde te maken over doorlekken. En ik heb weer meer geleerd over menstruatiecup-ontwerp en wat wel en niet voor mij werkt.

De anti-lekrand van de BeppyCup.
De cup zit nooit zo vol, het water was om te testen hoe je de cup schoonmaakt. Je ziet wel goed de anti-lekrand van de BeppyCup.

Het schoonmaken van de anti-lekrand

Vanwege de anti-lekrand is de Beppy cup lastiger schoon te maken. Het is niet even afspoelen onder de kraan, zoals bij andere cups. Maar ik moest echt met mijn vingers onder die flap voelen. Ook leek er meer bloed uit de luchtgaten te willen stromen, dus ik moest die een paar keer goed uitspoelen.

Luchtgaten van een cup schoonmaken

De luchtgaten van een cup schoonmaken doe ik door de cup helemaal met water te vullen. De cup sluit ik met mijn andere handpalm af en druk dan hard in de cup. Doordat de luchtgaten de enige plek is waar het water uit kan, spuit het water daaruit.

Consessies bij design-keuzes

Voor mijn gevoel hebben ze veel consessies moeten doen wat betreft het ontwerp. Veel dingen die ik er niet fijn aan vind qua gebruikersgemak, zijn waarschijnlijk wel fijn als je hem tijdens de penetratie in wilt houden.

 • Zoals dat hij zacht is,
 • een platte onderkant heeft,
 • geen steeltje heeft,
 • een anti-lekrand heeft die lastiger schoon te maken is.
Menstruatiecups (en -discs) komen in verschillende vormen en maten.

Seks tijdens menstruatie zonder bloed met menstruatiecup?

En dan de vraag die wellicht alle “slechtere” design-keuzen goedmaakt. Kun je gepenetreerd worden terwijl je de Beppy Cup in hebt, zonder dat je partner het voelt en zonder dat je doorlekt?

Ik weet het niet. Ik kreeg de cup er voor geen meter in, dus had absoluut geen zin om seks te hebben met een half eruit hangende cup, haha. Laat het me vooral weten als het jou wel gelukt is. Beppy zegt dat ze sekswerkers het hebben laten testen. Ik neem aan dat die positief waren, anders snap ik niet waarom ze de cup hebben gemaakt.

Bij alle andere cups zul je vóór de penetratie je menstruatiecup moeten verwijderen. Of je moet overstappen op de menstruatiedisc. Maar ook daarbij is het mij niet gelukt om zonder doorlekken penetratie te hebben.

De cup maak je schoon met water.

Wat zit er in de verpakking van Beppy Cup? Video!

Ben je benieuwd wat er allemaal in de verpakking van de Beppy Cup zit? Bekijk dan mijn unboxing video.

Conclusie:

Ik zou deze cup niet aanraden aan beginners. Omdat hij zo zacht is, is hij lastig in te doen en hij klapt daardoor minder snel open. Ook de vorm speelt hierbij mee. Omdat de onderkant (32mm) bijna even breed is als de bovenkant (45mm) moet je hem echt hoger dragen. Dat is lastiger indoen.

Deze Beppy cup is voor jou geschikt als:

 • Je niet al te sterke bekkenbodemspieren hebt. Dus niet te veel sport. Anders kun je beter een hardere cup nemen.
 • Je baarmoedermondhoogte 45mm of hoger is. Ik denk zelfs wel 50mm, want je moet hem hoger dragen dan normaal, omdat de onderkant breder is.
 • Je al wat meer ervaring hebt met cups in doen. Ik vond hem echt lastig in doen, en ik heb al veeel cups geprobeerd!
 • Je heel graag je cup wilt inhouden tijdens penetratie bij de seks.

Tips voor het gebruiken van de Beppycup:

 • De onderkant van de cup moet echt plat zijn als je hem in hebt. Anders lek je door (zoals ik).
 • De c-vouw werkte bij mij het beste daarvoor.
 • Je moet de cup halverwege vast houden en dan iets hoger inbrengen dan V-vormige cups.
Andere vormen van menstruatiecups
Menstruatiecups (en -discs) komen in verschillende vormen en maten.

Ben jij op zoek naar de CUP die bij jou past?

Met 5 vragen weet ik jouw cup te vinden.

Doe de cupquiz

Ben jij op zoek naar de DISK die bij jou past?

Met 4 vragen weet ik jouw disk te vinden.

Doe de diskquiz


One Response

 1. […] Beppy’s heeft als enige cup fabrikant een siliconen menstruatie cup die gebruikt kan worden tijdens de seks. De cup is extra zacht en van Medical Grade Silicone gemaakt. Jouw partner voelt waarschijnlijk wel de cup zitten tijdens de seks, alhoewel deze erg zacht aanvoelt. Deze kan je 8 uur inhouden zonder problemen. Deze zijn online bij Beppy te bestellen. Een uitgebreide review van Beppy’s Cup vind je op Cupkiezer.nl […]