De cupervaring van Sabine met de LaliCup L

gepubliceerd op 1 december 2019 door Nynke

Sabine (51) gebruikt ‘de beste uitvinding ooit’, oftewel de cup, sinds haar 44e met als backup wasbaar maandverband. Vroeger gebruikte ze tampons en maandverband. Ze heeft een eigen Facebookgroep die gaat over wasbaar maandverband en menstruatieondergoed.

Hoe kwam je bij de cup terecht? 

Sabine: “Ik zocht voor een grapje naar plasgootjes en kwam tussen de afbeeldingen een cup tegen. Ik zocht meer info en was meteen overtuigd. Ik vloeide heel erg dus dit was een uitkomst.”

“Ik zocht voor de grap naar plasgootjes en kwam tussen de afbeeldingen een cup tegen.”

“Dit is meer dan tien jaar geleden, toen moest je veel zelf uitzoeken. Ik kreeg advies via een site maar dit bleek echt de verkeerde cup te zijn. Toen ben ik zelf gaan zoeken. Via Facebook kwam ik op een Amerikaanse groep terecht en vandaar uit ben ik verder gaan zoeken voor de perfecte cup.”

Eerste ervaring met de menstruatiecup

“Mijn eerste ervaring met de te kleine cup was niet zo fijn, ik kreeg hem er niet meer uit. Met de volgende cup was ik zeer tevreden. Ik heb nu meerdere cups, en gebruik niet dezelfde als waar ik mee begonnen ben. Ik gebruik nu de LaliCup maat L, omdat deze fijn zit, genoeg inhoud heeft en makkelijk open gaat.”

Vertel je wel eens anderen over je LaliCup?

“Ja, ik vertel anderen over de cup. De meeste zijn dat nu wel gewend, maar er zijn ook nog steeds mensen die raar opkijken en denken, ‘bah’. Ik heb ondertussen veel cupervaring, dus geef mensen nu zelf advies over welke cup ze kunnen te kopen.”

Ik heb ondertussen veel cupervaring, dus geef mensen nu zelf advies over welke cup ze kunnen te kopen.

Heb je een tip voor toekomstige cuppers?

“Laat je goed voorlichten of doe de Cupkiezer natuurlijk. Eigenlijk zou je allebei moeten doen, eerst de Cupkiezer en daarna overleggen of dit de juiste is.”

Jouw cup-verhaal delen?

Wil je vertellen over jouw cupervaring? Vul dit formulier in en dan werken wij een interview uit! We zijn benieuwd naar alle verhalen. Van nieuwe gebruikers en ervaren gebruikers, positieve maar ook de negatieve ervaringen.


Wil je reageren op dit bericht of wil je persoonlijk advies? Kom in onze besloten Facebookgroep!