De cupervaring van Corine met de DivaCup (en 6 andere)

gepubliceerd op 5 mei 2019 door Nynke

Corine (36) gebruikt één jaar succesvol de DivaCup, na meer dan zes andere cups geprobeerd te hebben. Ze gebruikt de cup met als back-up wasbare inlegkruisjes voor en tijdens haar ongesteldheid. Voordat ze overstapte op de cup gebruikte ze zo’n 300 super plus tampons per jaar.

Corine kwam toevallig met de cup in aanraking tijdens een beetje online surfen. In die tijd (zo’n vijf jaar geleden) waren er nog niet zoveel cups te vinden. Na haar ontdekking heeft ze gelijk een cup aangeschaft. Omdat het beter voor het milieu is, en omdat het haar makkelijk leek om niet de hele dag bezig te zijn met haar menstruatie.

Hoe was je eerste ervaring met de menstruatiecup? 

Corine: “Ik heb destijds eerst de Sckooncup online aangeschaft. Ik was redelijk tevreden maar lekte toch nog door. Uiteindelijk heb ik die cup maar twee menstruatiecyclussen geprobeerd. Daarna had ik het steeltje te kort afgeknipt en daardoor kreeg ik hem er niet goed uit, dus durfde ik niet meer.”

“Een paar jaar later heb ik toch weer een cup gekocht. En daarna nog 6…”

“Een paar jaar later (met een zwangerschap tussendoor) heb ik toch weer een cup gekocht. En daarna nog 6…  Het was voor mij ontzettend zoeken naar de juiste cup, maar ik ben écht ontzettend blij dat ik doorgezet heb. Ik ben nu super blij met mijn DivaCup. Ik wil niet meer zonder.”

Waarom koos je de DivaCup?

“Ik ben uiteindelijk voor de DivaCup gegaan omdat ik gelezen had dat hij goed vacuüm zuigt en behoorlijk stevig is. Door zijn langere vorm voel ik hem totaal niet. Vooral op mijn lichtere dagen vind ik het echt geweldig omdat ik er amper aan hoef te denken. “

“Ik had laatst ook nog een OrganiCup besteld om te proberen, maar dat was geen liefde. Zo’n zelfde cup was juist wél gelijk een match bij een vriendin. Dus zoveel mensen… zoveel cup-wensen! Er is inmiddels zoveel keuze, maar ja, anderzijds is ook geen lijf hetzelfde natuurlijk.”

Vertel je wel eens anderen over je menstruatiecup?

“Jup. Laatst nog één weg gegeven aan een zeer tevreden vriendin. Sommige van mijn vrienden durven het niet te proberen. Dat vind ik jammer voor ze… ze weten niet wat ze missen! Laatst was ik mijn DivaCup vergeten en onverwachts ongesteld geworden. Dus gebruikte ik weer eens een tampon… wat een ellende.”

Heb je als afsluiter nog een tip voor nieuwe cupgebruikers?

“Blijf proberen, kijk veel filmpjes en ontdek hoe je van binnen in elkaar zit.”

Het was zoeken naar de juiste cup, maar ik ben écht blij dat ik doorgezet heb.

Jouw cup-verhaal delen?

Wil je vertellen over jouw cupervaring? Vul dit formulier in en dan werken wij een interview uit! We zijn benieuwd naar alle verhalen. Van nieuwe gebruikers en ervaren gebruikers, positieve maar ook de negatieve ervaringen.


Wil je reageren op dit bericht of wil je persoonlijk advies? Kom in onze besloten Facebookgroep!