menstruatiecup

Gratis menstruatieproducten in Schotland vanwege menstruatiearmoede

gepubliceerd op 28 februari 2020 door Nynke

Afgelopen dinsdag is er in Schotland een wetsvoorstel unaniem aangenomen om menstrueerders van gratis menstruatieproducten te voorzien. De Schotse regering moet gratis menstruatieproducten aanbieden in openbare plekken zoals buurthuizen, jeugdclubs en apotheken.

Period Poverty

Veel menstrueerders in Schotland hebben last van menstruatie-armoede, bleek uit onderzoek. Dat betekent dat ze te weinig geld hebben om menstruatieproducten te kopen waardoor ze bijvoorbeeld school of werk missen. Het wetsvoorstel is onderdeel van een groter plan om menstruatiearmoede aan te pakken.

Menstruatiearmoede in Nederland

Ook in Nederland kan niet iedereen menstruatie-producten betalen. Lees hier meer over.


Wil je reageren op dit bericht of wil je persoonlijk advies? Kom in onze besloten Facebookgroep!