bfree menstruatiecup die anti-bacterieel is

Review: Bfree cup – anti-bacterieel siliconen

gepubliceerd op 27 januari 2022 door Nynke

De enige cup die je nooit hoeft uit te koken. De vernieuwende bfree menstruatiecups zijn gemaakt van anti-bacterieel siliconen, een nieuw materiaal, wat zou betekenen dat je ze niet zou hoeven uitkoken! Je hebt alleen een schone doek of wc papier nodig. Ideaal voor plekken waar drinkwater schaars is.


Disclaimer: Ik heb deze cups opgestuurd gekregen, maar zonder voorwaardes.
Dus alles in deze blogpost is, zoals altijd, 100% mijn mening. Ik heb er niet voor betaald gekregen.

drie bfree cups op een ronde spiegel.
↑ Drie bfree cups op een ronde spiegel.

Bfree menstruatiecup review

Benieuwd hoe dit anti-bacterieel siliconen nou precies werkt? Ik schreef hier al eerder een blogpost over.

Bfree cup in gebruik

Ondanks dat je hem niet zou hoeven uitkoken deed ik hem toch even van te voren, met water water in een mok, in de magnetron. Dat is voor mijn gevoel toch fijner.

Indoen van de Bfree menstruatiecup.

In vond het indoen lastiger dan bij stevigere cups. Die klappen namelijk makkelijker open.

Ook vond ik dit materiaal veel gladder waardoor ik niet m’n favoriete vouw (7-vouw) kan doen. Wanneer ik die vouw probeer glijden mijn vingers van de gevouwen cup af. Erg raar. De enige vouw die wel lukte was de indruk-vouw, dus dan gaan we daar maar mee verder.

Bfree cup goed laten uitklappen

Na het indoen controleer ik altijd met mijn vinger of de cup volledig is uitgeklapt. Dit kun je doen door met je vinger een rondje rondom het steeltje van de cup te draaien. Ik voelde dat de cup na de eerste keer indoen nog aardig plat gevouwen zat en deuken had. Dus ik trok hem er weer uit.

De tweede keer voelde hij nog steeds wel iets plat aan, maar ik denk dat hij goed zit. Ik draaide de cup wat rond aan z’n steeltje om hem -hopelijk- goed open te laten klappen. Daarna deed ik nog de “cupdans” (grote stappen zetten in de hoop dat hij openplopt) en als backup doe ik menstruatieondergoed aan.

Uit ervaring weet ik dat stevigere cups beter bij mij werken. Zachtere cups zakken uit, zeker bij het hardlopen. Dus ik ben benieuwd hoe deze blijft zitten tijdens m’n wandeling en middagje lunchen op een terras die weer open zijn! (Grappig dat je aan zoiets reguliers kan ontdekken wanneer ik de cup testte.)

Het dragen van de Bfree cup

Ik voelde de cup niet zitten. Ik had verwacht dat ik het knopje (steeltje) zou voelen tijdens het dragen, maar daar had ik gelukkig geen last van. Dat knopje zat in m’n vagina-kanaal en niet tussen mijn schaamlippen.

De Bfree cup er weer uit halen

Eruit halen ging gelijk de eerste keer heel goed. Dat is wel het voordeel van een zachtere cup! De kuiltjes aan de onderkant maken het extra makkelijk om de cup in te drukken en dus het vacuüm verbreken.

Schoonmaken van de Bfree cup

De lijnen aan de binnenkant van de cup zorgen er wel voor dat er wat menstruatie aan blijft zitten. Dus ik moest echt m’n vingers gebruiken om alles er goed uit te krijgen samen met water. En dan nog, als ik nu goed kijk, op bovenstaande foto, zie ik er nog een klein beetje in zitten. Dat heeft elke cup met iets van een reliëf aan de binnenkant van de cup, dus het is niet per se iets geks. Maar ik had er zelf niet voor gekozen om dan het logo of lijnen aan de binnenkant te plaatsen, omdat je deze cup zonder water zou moeten kunnen schoonmaken.

Dag twee met de bfree cup ging al beter

Indoen ging de tweede dag wel makkelijker. Ik gebruikte de indruk-vouw en had hem in een keer goed in. (Hoopte ik. Ik ging erna slapen in een vers verschoond bed. Maar wel met backup menstruatie ondergoed.)
Uitklappen gaat nog wel lastig. Ik denk doordat hij zacht is en geen luchtgaten heeft.

In de ochtend was ik niet doorgelekt! Top.

Eruit halen ’s ochtends was lastiger. Dan zitten cups bij mij altijd hoger. Normaal helpt het wel om even wat door huis te lopen om zwaartekracht z’n werk te laten doen. Maar met persen lukt het ook wel om de cup binnen handbereik te krijgen. Maar ik mis dan toch een steeltje of stevigere onderkant. Iets wat meer grip heeft om de cup goed vast te pakken.

Het schoonmaken is voor mij de tweede dag nog lastiger. Er blijft echt wat baarmoederslijm en bloed bij het logo en de lijnen zitten, ook al gebruik ik m’n vingers en water om hem schoon te maken. Als je een hele waterige menstruatie hebt, heb je dit probleem wellicht niet.

↑ Het blikje van de Bfree cup en het plastic tasje wat erbij komt.

Bfree: Uniek ontwerp menstruatiecup

Niet alleen het materiaal is vernieuwend, ook hebben ze een uniek design cup.

  • Zo heeft de cup geen luchtgaten, zodat bacteriën zich daar niet kunnen ophopen – zeggen ze. Dan vraag ik me wel af waarom het steeltje een hol gat heeft. Want daar kan nog wel vuil zich in ophopen.
  • De cup heeft een hele dunne extra rand aan de breedste kant. Het doet me een beetje aan een slak denken… Het gekke is dat je de cup echt heel makkelijk vacuüm kan laten trekken op een tafel of je hand. Mede-door die slak-achtige rand. De cup heeft verder bijzondere lijnen in de cup zitten. Bekijk mijn unboxing op Youtube om dit beter te zien.
  • Op het steeltje en op de cup zitten grip-spikkels.
  • Aan de kant van het steeltje zitten lichte kuiltjes waar je met je vingers makkelijk de cup kan indrukken. Dit vind ik goed ontworpen!
↑ Drie Bfree cups.

bfree cups maattabel

Bfree maat 0

Lengte: 45cm
Breedte: 38cm
Inhoud: 10ml
Hardheid: Redelijk zacht. Maar de vormt helpt hem wel openklappen.
Kleur: transparant, rood, zwart of paars.
Materiaal: medisch anti-bacterieel siliconen

Bfree maat 1

Lengte: 48cm
Breedte: 42cm
Inhoud: 15ml
Hardheid: Redelijk zacht. Maar de vormt helpt hem wel openklappen.
Kleur:
transparant, rood, zwart of paars.
Materiaal: medisch anti-bacterieel siliconen

Bfree maat 2

Lengte: 54cm
Breedte: 46cm
Inhoud: 25ml
Hardheid: Redelijk zacht. Maar de vormt helpt hem wel openklappen.
Kleur: transparant, rood, zwart of paars.
Materiaal: medisch anti-bacterieel siliconen

Bfree maat 3

Lengte: 58cm
Breedte: 50cm
Inhoud: 30ml
Hardheid: Redelijk zacht. Maar de vormt helpt hem wel openklappen.
Kleur: transparant, rood, zwart of paars.
Materiaal: medisch anti-bacterieel siliconen

  • De cup komt in vier maten (0, 1, 2, 3)
  • vier kleuren (Rood, paars, zwart en transparant)
  • €28.95. Maar ik geloof dat je ze per twee moet kopen.
  • Bedrijf zit in Canada

Koop de bfree cup met korting!

Koop hier je Bfree cups! (met Couponcode “Cupkiezer” krijg je 20% korting!)

Ben jij op zoek naar de CUP die bij jou past?

Met 5 vragen weet ik jouw cup te vinden.

Doe de cupquiz

Ben jij op zoek naar de DISK die bij jou past?

Met 4 vragen weet ik jouw disk te vinden.

Doe de diskquiz


Wil je reageren op dit bericht of wil je persoonlijk advies? Kom in onze besloten Facebookgroep!