De ecologische voordelen van menstruatiecups, zoals het verminderen van afval en het beperken van de milieu-impact in vergelijking met wegwerpmaandverband en tampons.
Wil je meer weten over menstruatiedisks, maar heb je geen zin om te lezen? Luister dan naar aflevering #51 van de menstruatiemeisjes podcast! Daar ben ik te gast en vragen ze me alles over disks!
Maak kennis met de disk op menstruatiedisk.nl. Menstruatie mag geen taboe zijn, daarom heb ik mijn best gedaan de website er zo uitgesproken mogelijk uit te laten zien. Inclusief heldere visuals.
Eindelijk zijn er nu ook Nederlandse menstruatiedisks te koop. Bamboozy verkoopt twee disks (M en L), naast hun assortiment van cups. Disks waren al wel te importeren uit Amerika, maar dan zit je met importkosten en terugsturen is lastiger. Het was een kwestie van tijd voordat een Nederlands bedrijf ook inzag wat voor geweldig product
Nooit meer je cup uitkoken met deze cup! De vernieuwende bfree menstruatiecups zijn gemaakt van anti-bacterieel siliconen. Ik probeerde cup uit! Lees hier mijn review.
De bijzonder gevormde FUN menstruatiecup stond al lang op mijn lijstje om eens te proberen. Aangezien je vaginakanaal een beetje gebogen is, klinkt het best logisch dat de cup niet perfect recht is. Mijn ervaring lees je hier!
Na al een grote fan te zijn van de podcast de Menstruatiemeisjes, werd Nynke uitgenodigd om over menstruatiecups en -disks te praten. Tijdens de 30 minuten durende aflevering krijg je een kijkje achter de schermen van Cupkiezer.
Foto: Hello Disc™: De Hello disk is een menstruatiedisk met een dubbel-lusje om een cup makkelijk mee te verwijderen. Het lusje is op vier manieren om te vouwen, zodat hij bij verschillende lichamen werkt. De cup zou zo’n 50ml moeten kunnen opvangen en je kan hem tot 12 uur dragen.
We zijn erg benieuwd wat jongeren nu vinden van het menstruatie-taboe, welke kennis wordt meegegeven op scholen èn wat jongeren erover willen weten.
Rachelle maakt illustraties om taboes bespreekbaar te maken. Ze is nu bezig met een animatie waarin ze graag verdrietige, grappige maar voornamelijk herkenbare verhalen wil delen. Dus heb jij zo’n verhaal? Dan hoort ze die graag.
Ik testte twee menstruaties lang Snuggs menstruatieondergoed uit. De onderbroeken hebben een iets anders kruis dan ik gewend ben van period ondergoed, maar ze deden wat ze moesten doen. Ik ben 0x doorgelekt! Benieuwd naar mijn bevindingen? Lees dan verder!
Vind jij de standaard sterilisatiebeker enorm onhandig? Ploft in de magnetron regelmatig de deksel eraf? Dan is deze tip perfect voor jou!
Ik testte Lotties Period’s menstruatieondergoed uit. Benieuwd naar mijn mening? Lees dan snel verder! Ik had al eerder andere menstruatieslip-merken geprobeerd, dus ik kan ze goed vergelijken met elkaar!
Ik testte menstruatieslips van Modibodi uit en ben enthousiast! Benieuwd naar mijn ervaring? Lees dan snel verder!
In park Lepelenburg in Utrecht is sinds kort een kastje te vinden waar je essentiële hygiene producten kan pakken en neerleggen. Sinds eind december hing er aan de 2e Daalsedijk 2a al een ‘klinikastje’, bij de Utrechtse Weggeefwinkel. Nu is er een tweede bij gekomen!
Uit een recente publicatie (2020) blijkt dat door gebruik van een menstruatiecup je spiraal een hoger risico heeft om eruit te komen (expulsie). Dat is sowieso altijd een risico (5% zonder gebruik van de menstruatiecup) Maar in dit onderzoek ervoer 17% dit na twee jaar cup-spiraal-combinatie. Als je goed het vacuüm verbreekt, zou het al
Het wordt aangeraden om je menstruatiecup elke 12 uur om te spoelen met schoon water. Als je een keertje geen wasbak hebt, kun je het ook met een papiertje schoonvegen of met een waterflesje schoonspoelen. Na (en/of voor) je menstruatie kook je de cup een paar minuten uit. Maar wat als je geen schoon drinkwater
Zonder de cup te vouwen, is hij te groot om in te doen. Dat is ook iets wat je misschien kan afschrikken in het begin, hoe groot de cup lijkt. Maar een goed gevouwen cup is niet veel groter dan een tampon! In de instructieboekjes staan vaak 1 of 2 vouwen uitgelegd. Maar er zijn